Hlavní obsah

Lafata protrhl střeleckou mizérii, Kerič se trápí dál

JABLONEC NAD NISOU

Dočkali se, po čtyřech letech jablonečtí fotbalisté ovládli severočeské derby. Po výhře 2:1 zůstávají v nejvyšších patrech tabulky. Zlomili kouzlo libereckého kouče Ladislava Škorpila, v bitvě Severu po 14 zápasech bez prohry odešel poražen. A jeho tým zůstává v dolní polovině ligového pořadí.

Foto: Petr Horník, Právo

s

Článek

I zásluhou Davida Lafaty. „Konečně jsem to protrhl,“liboval si domácí hrdina, obávaný střelec, který se ale v téhle sezóně trápil a do soboty nedal ani gól. Den po 28. narozeninách si sám dal báječný dárek. Druhou, rozhodující branku svého týmu.

A také konec letité úspěšnosti Liberce. „Doufám, že naší výhrou začne nová série, derby mělo kvalitu a šťávu. Jak to v takových zápasech bývá.“ pravil spokojeně kouč domácích František Komňacký. Ani liberecké vyrovnání ještě v prvním poločase nezlomilo jeho tým. Ani zpackaná Lafatova šance v samém závěru první půle. „V minulých utkáních jeho poctivý přístup v tréninku nebyl oceněn tím, že by dával góly. Protrhl to a věřím, že mu to tam zase začne padat,“ bral Komnňacký s povděkem konec nezdarů klíčového útočníka týmu.

Kerič si nevěří

Zato Andrej Kerič, hlavní palebná síla druhé strany, se dál trápil. „Byly doby, kdy jsme byli odkázání na jeho produktivitu.Teď trpíme tím, že šance nedává,“ říkal kouč Škorpil. Tuší, co se s ještě v minulé sezóně excelentním kanonýrem děje? „Nevěří si. Nevím, jak u Chorvatů s psychickou odolností. Skutečnost je taková, jaká je. I přes povzbuzování. Mysleli že by se mohl chytit ve Dvoře Králové při poháru. Nevyšlo to,“ připomínal Škorpil a připouštěl, že minulá parádní Keričova sezóna byla výjimkou.

„Přišel s puncem hráče, který umí připravit šanci. Že by měl bůhvíjaký střelecký věhlas, to se nedá říci. Ale je to hráč rychlý, pracovitý, může být užitečný i kdyby góly nedával,“ přemítal Škorpil, jehož série v derby skončila. „Ale mé patnácté derby patřilo k nejhodnotnějším. S bodembychom byli spokojeni, nevyšlo to.“ Zato domácí mohli plánovat oslavy. Petr Zábojník přemítal coby bývalý hráč Liberce o tom, co nabídne svým spoluhráčům poté, co se také gólově podílel na výhře. „No musí to být něco speciálního,“ smál se tajemně sváteční střelec.

Reklama

Související témata: