Hlavní obsah

Horváth: Podruhé jsme měli štěstí

PLZEŇ

Poslední sekundy zápasu. Míč z nohy plzeňského Pavla Horvátha plachtí do mladoboleslavské šestnáctky... „Stál jsem v ose jeho letu. Bylo tam hodně hlav. Nevím, kdo to tečoval, ale viděl jsem krásně, jak letí do sítě,“ popsal Pavel Horváth vítězný moment svého týmu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

„Já to je lehce líznul, šlo by to vedle, ale Adrian Rolko balón pro něj nešťastně trefil a nasměroval do sítě,“ dodal exmladoboleslavský obránce František Ševinský a dodal, že po pohárovém utkání ve středu dodá do plzeňské kabiny občerstvení, které slíbil.

Kapitán týmu Horváth hned mírnil velké nadšení ze tří bodů. „Tři body jsou velice cenné, ale nehrajeme dobře. Proti Teplicím a Liberci jsme hráli dobrý fotbal, ale získali celkem jen jeden bod. Proti Kladnu a Mladé Boleslavi to takové nebylo a máme jich šest. Podruhé jsme měli štěstí, ale situaci jsme si znovu zkomplikovali sami. Kdybychom dali šance z první půle, mohli jsme v klidu bránit a hrát na brejky. Neumím si dost dobře vysvětlit, proč zahazujeme takové šance,“ přiznal Pavel Horváth.

Mladoboleslavští odcházeli z kabiny hodně smutní. Nejhovornější byl jejich nejlepší hráč a hrdina zápasu gólman Jan Šeda, který dostal přednost před Michalem Vorlem. Svůj tým podržel a chytil nejméně pět dalších gólových střel. Za vítězný gól nemohl. „Adrian Rolko vykrýval prostor u přední tyče. Nešťastně to trefil do vlastní brány, s tím se nedalo nic dělat. Míč změnil směr,“ popsal ze svého pohledu rozhodující moment zápasu.

První gól dala Plzeň po jeho střetu s Davidem Střihavkou z pokutového kopu. „Střihavka si míč předkopl moc daleko. Věděl, že už ho nemá. Klouzal jsem k němu a on si počkal a pak mi upadl přes nohu. Nevím, jak to viděl sudí, jestli vůbec. Možná jen slyšel cvaknutí a ukázal na penaltu. Rozhodně jsem ho nefauloval. Byl jsem si vědom tohoto nebezpečí,“ dodal smutný Šeda.

Reklama

Související témata: