Hlavní obsah

VIDEO: Smejkalův gól udržel teplický tým v čele tabulky

Brankou stopera Smejkala ve druhém poločase udolali fotbalisté Teplic v 8. kole nejvyšší soutěže nováčka Bohemians 1905 a udrželi se v čele tabulky. Klokani dohrávali více než půl hodiny bez vyloučeného Rychlíka.

Článek

Teplický trenér Jiří Plíšek si po zápase oddechl: „Jsem spokojený hlavně se třemi body. V první půli jsme se totiž nemohli dostat do hry. Nedařilo se středové řadě a nebyli jsme schopni kombinovat. Nakonec rozhodla naše početní převaha, kdy jsme si vytvořili i územní tlak. Hráči nakonec prokázali velkou morálku i trpělivost a zvládli roli favorita.“

Hned v úvodu utekl po pravé straně Mahmutovič a jen centimetry scházely dobíhajícímu Stožickému k zakončení. Poté z dálky střílel hostující Róth. A po jeho dalším pokusu Grigar vyrazil míč nad břevno. Domácí se marně snažili něco vymyslet v ofenzivě, centrované balóny končily většinou u brankáře Sňozíka. A tak hosté celkem bez problémů drželi krok a párkrát i nebezpečně zaútočili.

Sérii rohů kopali Severočeši na začátku druhé půle. V 57. minutě byl po střetu s Vachouškem a po druhé žluté kartě vyloučen Rychlík. „Rozhodčí nás nenechal dohrát v jedenácti a zbytečně změnil poměr hráčů na hřišti. Nesouhlasím s jeho výrokem, kdy celou situaci posoudil divně. Měl pískat útočný faul Vachouška,“ tvrdil Pavel Hoftych, trenér Bohemians 1905.

Po trestném kopu Klein hlavičkoval do tyče. Tepličtí zvýšili tlak, ale jejich hra dopředu trpěla nepřesnými přihrávkami. Až v 78. minutě přece jen prolomili obranný val soupeře. Po rohovém kopu střídajícího Kalivody se míč dostal ke Smejkalovi, který ho poslal do sítě. A nedlouho před koncem Mahmutovič z vyložené pozice přestřelil.

FK Teplice - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 78. Smejkal. Rozhodčí: Matějek - Tacina, Kovařík. ŽK: Mareš - Rychlík, Cseh. ČK: 57. Rychlík (Bohemians 1905). Diváci: 5120.
Teplice: Grigar - Vidlička, Petr Lukáš, Smejkal, Ljevakovič - Verbíř (87. Hesek), Klein, Vachoušek (74. Kalivoda), Stožický - Mareš, Mahmutovič (90+1. Elsamni). Trenér: Plíšek.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Janek, Hrdlička, Štohanzl, Róth (84. Kaufman) - Škoda (76. Ibragimov), Hartig (62. Pavel Lukáš). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: