Hlavní obsah

VIDEO: Parádní trefa z půlky. A nebyla to náhoda, říká střelec z Kladna

OLOMOUC

Dva hrdiny mělo utkání olomoucké Sigmy a Kladna (1:2). Prvním, tím smutným, byl domácí gólman Petr Drobisz, který inkasoval dva nešťastné góly. Druhým, kladenský obránce Jan Procházka, jenž nevídanou střelou téměř od půlící čáry poslal svůj tým hned v úvodu do vedení a zároveň ho tím nasměroval k vítězství.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Olomoucký brankář Petr Drobisz (vpravo) chytá míč do svých rukavic. Daniel Rossi jistí situaci.

Článek

„Už při kličce na polovině hřiště jsem si všiml, že Drobisz stojí dost venku z brány. V okamžiku jsem se rozhodl vystřelit, zamířil jsem, vypálil a ono to vyšlo. Už jak jsem viděl míč letět, jsem byl přesvědčen, že se gólman Sigmy vrátit nestačí. Byl jsem si proto jistý, že to bude gól,“ popsal klíčový moment zřejmě celého duelu Procházka.

„Olomouc nám herně sedí. Proč, to nevím. Asi to je v jejich hlavách. Vyhráli jsme ale naprosto zaslouženě. Dokázali jsme přidat druhý gól a nesložila nás ani penalta. Kromě té jsme navíc Sigmu k ničemu nepustili,“ pokračoval kladenský zadák.

Do řeči naopak vůbec nebylo Drobiszovi. „Co k tomu mám říct? Ten první gól jde zcela na můj vrub. Mám stát tak, abych bránu kontroloval. Ještě horší je ale to, že moje chyba utkání rozhodla. Dal jsem týmu ránu a už jsme se nevzpamatovali,“ kál se po utkání Drobisz.

Kiks ale rychle hodil za hlavu a několika výbornými zákroky svůj tým i podržel. „Co jiného jsem mohl dělat. Kdybych se tím zaobíral, musel bych zůstat v kabině,“ vysvětlil Drobisz a dodal, že mu v šatně o přestávce ani spoluhráči nic nevyčítali. „Všichni věděli, že to byl můj kiks, ale nechali mě být. Naopak, řekli jsme si, že je zkusíme pořádně zmáčknout. Bohužel, znovu přišla brzy další rána,“  soukal ze sebe zkušený gólman, který i při této trefě Kladna byl díky teči Rossiho odsouzen do role statisty. „To už bylo jiné. V tomto případě jsem těžko mohl něco dělat. Byla to smůla,“ tvrdil Drobisz.

„Nešťastný gól zápas výrazně ovlivnil. Z naší strany to pak byla strašná beznaděj. Ať jsme dělali cokoliv, vůbec jsme se nemohli před bránu Kladna dostat. Nechytali jsme odražené míče, všude jsme byli o krok později a chyběl nám i důraz. Na druhé straně oni hráli výborně. Skvěle bránili a perfektně i kombinovali,“ mínil stoper Sigmy Pavel Dreksa.

Reklama

Související témata: