Hlavní obsah

Trenér Českých Budějovic Tobiáš má dál důvěru klubového vedení

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš má navzdory posledním neúspěšným výsledkům Dynama i nadále důvěru klubového vedení. Jihočeši se zatím snaží řešit pád na poslední místo ligové tabulky pohybem v hráčském kádru. ČTK to dnes řekl generální manažer klubu Jiří Kotrba.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš do nové sezóny se svými svěřenci šťastně nevstoupil.

Článek

Jihočeši po dobrém vstup do sezóny zabředli do krize. Z posledních šesti zápasů pětkrát prohráli a vstřelili jen jediný gól. Po nedělní bezbrankové remíze se Slováckem dokonce klesli na dno tabulky.

Změny v realizačním týmu zatím klubové vedení neplánuje. Již před několika dny stanovilo, že očekává zisk minimálně šesti bodů z nadcházejících tří duelů se Slováckem, v Příbrami a s Kladnem.

"Víme, že situace není jednoduchá. V jiných klubech by asi trenér v takovéhle situaci, do jaké jsme se dostali, dávno skončil, ale my trenérovi stále věříme. Je to budějovický člověk, který tu s námi žije od rána do večera. Není to jen jeho vina a pro hráče by bylo tohle řešení (odvolání) moc jednoduché," uvedl Kotrba.

Českobudějovičtí šéfové jsou spíš než s prací trenéra nespokojeni s výkony některých hráčů. Také proto byl dnes přeřazen do B-týmu zkušený David Homoláč, který se spolu s dalším ostříleným fotbalistou Tomášem Hunalem nedostal v nedělním duelu se Slováckem ani na lavičku. "David je starší hráč na sklonku kariéry. Neodváděl takové výkony, jaké jsme očekávali," řekl ČTK Tobiáš, který loni přebral Dynamo v podobné pozici a nakonec s ním skončil na desátém místě.

Jihočechům se navíc zranil důležitý levý středopolař Petr Šíma. Klub proto v minulém týdnu na přání trenéra angažoval dvě nové posily do zálohy, zkušeného Michala Doležala a Slováka Petera Černáka, a poohlíží se i po dalších fotbalistech. "Ještě by měli přijít dva hráči. Máme problémy na celé levé straně, jednalo by se o levého záložníka a obránce," uvedl Kotrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články