Hlavní obsah

Disciplinární komise Švancarovi zbytek trestu neprominula

Disciplinární komise fotbalového svazu nevyhověla útočníkovi Slovácka Petru Švancarovi, který na dnešním zasedání v Praze požádal o prominutí zbývající třetiny z šestizápasového trestu za zákrok loktem na Jakuba Heidenreicha z Bohemians Praha. Nejlepší ligový střelec si tak odpyká i zbývající dva duely.

Článek

K incidentu mezi Švancarou a Heidenreichem došlo v pátém ligovém kole. Zkušený útočník nuceně odpočívá už více než měsíc, během něhož si odpykal čtyři soutěžní zápasy.

Švancara dnes vyrazil na zasedání komise na Strahov a požádal, aby mu byla zbývající dvě utkání z uděleného trestu prominuta. Disciplinárka mu však nevyhověla a potvrdila potrestání na šest zápasů.

Stejný počet duelů si nakonec nezahrál teplický Milan Matula, který dostal za úder do obličeje plzeňského Petra Jiráčka osm utkání, ale komise mu zbývající dva zápasy prominula.

Švancara byl z rozhodnutí komise hodně zklamaný. "Já počítal s tím, že mi něco odpustí. Jel jsem sem s tím, že si aspoň jeden zápas odvezu. Neodvezl jsem si nic. Jediné, co si můžu přát, že doufám, že jsem tady byl naposledy," řekl ČTK Švancara.

Hájil se především tím, jak moc mu fotbal chybí. "Nehrál jsem už měsíc, je to poprvé, co stojím takhle dlouho. Fotbal, liga i fanoušci, prostě všechno, co k tomu patří, mi strašně chybí, ale disciplinárka si stála za svým. Jednou větou mi řekli, že si za tím stojí a že mi nic neodpustí, že trest je takový, jaký je," podotkl hráč Slovácka.

Ačkoli si o celé situaci myslí své, nezbývá mu než postih respektovat. "Nejvíc je mi líto fanoušků, kteří čekali, že se už vrátím na hřiště, i kluků v kabině. Bohužel si musím ještě počkat, navíc bude reprezentační pauza, takže mě čeká další měsíc bez fotbalu," dodal.

Švancara, který s pěti góly vede společně s mladoboleslavským Markem Kuličem tabulku ligových střelců, Slovácku výrazně schází. Ve čtyřech soutěžních utkáních, v nichž jednatřicetiletý útočník chyběl, nedokázal tým z Uherského Hradiště ani jednou zvítězit a gólově se prosadil jen v domácím poháru proti Třebíči.

Reklama