Hlavní obsah

Útočník Tomáš Krbeček jde hostovat z Plzně do Liberce

LIBEREC

Nejméně do konce rozehrané sezóny bude plzeňský fotbalový útočník Tomáš Krbeček hostovat ve Slovanu Liberec. Severočeši navíc získali opci na pozdější přestup. ČTK to v pátek oznámil mluvčí klubu Lukáš Váňa, podle kterého může třiadvacetiletý fotbalista nastoupit už v sobotním duelu proti Slovácku.

Článek

V české lize v polovině příštího týdne skončí přestupní termín a v jeho závěru se kluby snaží na poslední chvíli oživit své hráčské kádry. To je i případ trápícího se Liberce, na jehož soupisce je sice řada kvalitních útočníků, přesto Slovan sáhl pro nadějného odchovance Plzně, jenž v nejvyšší soutěži odehrál už 76 utkání a vstřelil deset branek.

Krbeček tak napodobil svého bratra Lukáše. Ten nedostatečné vytížení ve svém mateřském klubu vyřešil hostováním v Příbrami, kde se stal gólmanskou jedničkou.

Tomáš Krbeček toho zatím v sezóně naopak příliš nenahrál, naposledy naskočil do utkání v prvním kole proti Slovácku. Paradoxně i druhý start může zaznamenat proti mužstvu z Uherského Hradiště, neboť to je nejbližším soupeřem Liberce. "Teoreticky se může na trávníku objevit opravdu už v sobotu," potvrdil Váňa.

Liberec možná koupil Krbečka v pravou chvíli, neboť průbojný útočník hned tři ze svých deseti ligových gólů nastřílel právě do sítě Slovácka.

Reklama