Hlavní obsah

Jestřáb kontra Hrdlička, i takové bude vršovické derby

PRAHA

Bitva o Vršovice nabídne v sobotu večer další díl. Fotbalisté Slavie sice jsou velkými favority, ale na hřišti Bohemians 1905 je čeká tuhý boj. Sešívaným se ve čtyřech posledních duelech v Dolíčku nepodařilo vyhrát. Na hřiště by měli vyběhnout také dva hráči, kteří dobře znají klub soupeře. Klokan Tomáš Hrdlička a slávista Zdeněk Šenkeřík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Slavie Zdeněk Šenkeřík oslavuje gól proti CZ Bělehrad

Článek

Stal se tak trochu zneuznaným hrdinou. Když Slavia hrála s Tiraspolem o Ligu mistrů, seděl jen na tribuně, protože se trenéru Jarolímovi nevešel ani na lavičku. A když se pak v červenobílé kocovině po potupném vyřazení na hřiště dostal, začal Zdeněk Šenkeřík úřadovat jako nebezpečný útočný jestřáb a se čtyřmi góly je nejlepším ligovým střelcem mužstva. Teď se zase na chvíli vrátí do Dolíčku.

„Bude to pro mě specifický zápas. Na Bohemce jsem začínal svoji fotbalovou kariéru, i svůj první ligový gól jsem vstřelil za ni. Vím dobře, jak jsou jejich fanoušci schopni hnát svůj klub dopředu. I fotbalisté, kteří tam přijdou, hrají hodně srdcem. Fanoušci obou týmů se mají v sobotu určitě na co těšit,“ slibuje Šenkeřík.

V kádru Bohemians jsou tři hráči, kteří oblékali dres Slavie – Jiří Rychlík, Luděk Zelenka a také Tomáš Hrdlička. „Zápas se Slavií je pro mě osobně určitě výjimečný. V červenobílém dresu jsem hrál od svých dvanácti let. Při nástupu na plochu budu asi cítit jistou nostalgii. Teď ale hraji za Bohemku a chci proti sešívaným uspět. Šanci rozhodně máme. Když jsme naposledy víc než potrápili vedoucí Teplice, proč bychom nemohli porazit třetí Slavii,“ říká pro klubové stránky záložník, který nováčka posílil před měsícem.

Tomáš Hrdlička (vpravo) v souboji s českobudějovickým Meszárošem.foto: Právo/Petr Horník

Slavia má sebevědomí, Bohemka zase odvahu

Hrdlička se v Dolíčku rychle zabydlel, přestože klokani nemají tak velké ambice jako Slavia a Mladá Boleslav, tedy kluby, kterými předtím prošel. „Je to určitě velký rozdíl hrát za Slavii nebo za Bohemku. Tlak ze strany vedení není v Bohemce zdaleka tak velký, cíle jsou skromnější, atmosféra je uvolněnější. Kluci v kabině mě přijali výborně, trenér je špičkový. Říkám to opravdu upřímně, moc se mi tady líbí.“

Oba vršovické kluby se mohou spolehnout na velkou podporu svých fanoušků. Dá se tedy očekávat bouřlivá kulisa. „U klokanů samozřejmě hraje velkou roli i prostředí, diváci tam dokážou vytvořit skvělou kulisu a soupeřům se tam těžko hraje. V tomto zápase jsme ale favoritem my a chceme určitě uspět. O derby se sice říká, že nikdy nemá favorita, ale my jsme si po Ostravě posílili sebevědomí o kus dál a rádi bychom v této vítězné sérii pokračovali,“ burcuje spoluhráče Šenkeřík.

Klokani netají, že i v derby budou spoléhat hlavně na bojovnost a důraz. „Slavia je sice favoritem, v naší lize však může každý porazit každého, takže se není čeho bát. Každopádně musíme slávisty hodně napadat a po získání míče vyrážet do rychlých protiútoků. Oni se budou chtít mazlit s balonem, my musíme být hlavně důrazní a vyhrávat osobní souboje,“ má jasno exslávista Hrdlička.

Reklama

Související témata: