Hlavní obsah

Fotbalisty Brna posílí po návratu z Nizozemska odchovanec Sus

BRNO

Kádr fotbalistů Brna rozšířil dvacetiletý defenzivní univerzální hráč Martin Sus, který se vrací po dvou letech z Nizozemska. V klubu Twente Enschede si ale zahrál až poslední půlrok, neboť měl s bývalým vedením brněnského klubu spor ohledně smlouvy.

Článek

"S novým vedením jsme však nalezli společnou řeč a já jsem za to moc rád. Zároveň jsme se domluvili na tom, že se k té kauze už nebudeme vracet," uvedl na klubových stránkách Brna Sus. "V Nizozemsku bylo rozhodnuto, že jsem nemohl rok a půl hrát neprávem, teď je to ale pro mne minulost. Těším se na působení v Brně a věřím, že se dokážu prosadit v první lize," dodal.

V Nizozemsku trénoval s prvním mužstvem, ale nastupoval jen za juniorku Twente v soutěži rezervních týmů. Na konci jara si vážně poranil kotník a v létě mu vedení nizozemského klubu oznámilo, že by měl začít pouze v juniorce. Susovi se to nelíbilo a požádal o rozvázání smlouvy.

Následně jej zkoušely dva německé kluby. Ve Stuttgartu byl už před dohodou, jenže měl začít také v rezervním týmu. Pro třetí ligu ale nedostal pracovní povolení.

Sus poté začal trénovat v Brně s třetiligovou Bystrcí, odkud jej stáhl trenér Miroslav Beránek. "Martin s námi trénuje dva týdny a myslím, že má týmu co dát. Má vítězného ducha, umí dirigovat spoluhráče, jeho projev na hřišti se mi zatím líbí. Proto jsme se rozhodli, že mu nabídneme tříletou smlouvu," dodal Beránek.

Reklama

Související témata: