Hlavní obsah

VIDEO: Sparta rozdává body ve velkém, s Plzní uhrála šestou podzimní remízu

PRAHA

Trápení bez konce, to byl další ligový duel v podání fotbalistů Sparty. Nedokázali porazit ani Plzeň, takže v devátém zápase si připsali již šestou remízu a jejich neslaný nemastný podzim pokračuje. Místo toho, aby získali klid před cestou do Kodaně a před blížícím se derby na Slavii, se jejich ligová beznaděj jen prohlubuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Limberský z Plzně (vpravo) bojuje o míč s Kamilem Vackem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Pražané jako by si pamatovali, že Plzeň byla ve dvou jarních zápasech na Letné víc než nebezpečným hostem. Začali tedy svižně a iniciativně. Wilfried pálil bez přípravy a Daněk jeho střelu s námahou vyrazil. Po následných rohových kopech se do šancí dostali Hubník a Střeštík, míč však přes hradbu těl nepropasírovali. Po úniku Pamiče pak rychlou akci zakončoval Holenda. Tím se ovšem úvodní nápor domácích vyčerpal a viktoriáni si také začali dovolovat. Ve 20. minutě musel být brankář Blažek moc a moc rád, že dosáhl na střelu lišáka Horvátha a vyrazil ji na roh.

Plzeňští se tak definitivně ujistili, že se nemusejí bát útočit. Po standardce uvolnili do ideální pozice Koláře, ten však promáchl. Rušný pak byl až závěr poločasu. Sparťané se zlobili, že rozhodčí Hrubeš již podruhé přehlédl stažení Hubníka za dres ve vápně a kapitán řepka si vysloužil žlutou kartu. Prakticky z protiútoku pak rozvlnil síť Střihavka, sudí však tentokrát ušetřil zase domácí a kvůli spornému útočnému faulu gól neuznal.

Druhý poločas otevřela slabá Střeštíkova rána z přímého kopu, jinak byla snaha domácích o tlak hodně neurovnaná. V kabině musel zůstat zraněný Pamič, kouč Chovanec pak zkoušel oživit sestavu dalším střídáním, ale velký efekt to nemělo. Pozorně bránící Plzeň si byla vědoma, že nervózně hrajícího soupeře může uhlídat a zabodovat. Mohla mít i víc, po rohu nebezpečně hlavičkoval exsparťan Kolář a Rajtoralovu ránu vyrazil Blažek.

Zoufalá Sparta se v závěru vařila ve vlastní šťávě, nenašel se nikdo, kdo by něco vymyslel. Naopak Viktoria měla dost prostoru k nebezpečným výpadům. Bezbrankové skóre se však už nezměnilo.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Chytil, Marek. ŽK: Střeštík, Řepka, Hušek - Bakoš, Bystroň, Limberský. Diváci: 7520.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič (46. Hoheneder) - Žofčák (66. Kalouda), Vacek, Hušek, Střeštík - Holenda (61. Kadlec), Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Rada, Bystroň, Limberský - Petržela (57. Jiráček), Kolář, Horváth, Rajtoral - Střihavka (87. Navrátil), Bakoš (71. Rezek). Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články