Hlavní obsah

VIDEO: Teplice přežily šance Baníku a udržely neporazitelnost

OSTRAVA

Vynikající sobotní zápas ostravského Baníku s Teplicemi začal bláznivě. Hned po výkopu hlavičkoval Mahmutovič těsně vedle branky Baníku a vzápětí Strnad vstřelil první gól domácích. Uběhly dvě minuty a Vachoušek parádní střelou možná ze 35 metrů překvapil gólmana Bučka a bylo vyrovnáno. „Velká chyba. Měl jsem to chytit. Nic jiného říct nemohu,“ kál se Antonín Buček.

Článek

„Oba týmy do toho chtěly vletět hned od začátku a oběma se to povedlo,“ poznamenal teplický brankář Tomáš Grigar. Strnad ho překonal zvláštně. „Balón jsem nehlavičkoval, do branky šel obloukem od mého ramene,“ pravil urostlý střední útočník, který mohl získat kopec slávy, protože měl ještě dvě obrovské možnosti skórovat.

Ve 42. minutě našel vhodnou střeleckou parketu, prostřelil Grigara, ale míč u pravé tyče stihnul Vidlička a gólu zabránil. V 60. minutě ze tří metrů trefil břevno. „Přihrávka Lukeše byla hodně prudká. Nestačil jsem se lépe postavit, balón se ode mne odrazil,“ litoval Strnad.

Útočně naladěný Baník šel podruhé do vedení na začátku druhé půle. Ličkova pumelice ze 30 metrů se odrazila od břevna, padla kousek za brankovou čáru a pak se míč odrazil k teplickému brankáři, který ho chytil. Hlavní rozhodčí gól neviděl, signalizace asistenta Teubere nebyla jednoznačná. Pár vteřin se hrálo dále, ale protesty ostravského kapitána Lukeše přiměly sudího Příhodu, aby se šel zeptat Teubera, jak to vlastně bylo. Záhy byl gól uznán.

„Pomezní rozhodčí vypadal nerozhodnutý. Trošku jsem to popohnal, aby si hlavní s pomezním popovídali. Já si totiž byl jistý, že to gól byl,“ vysvětlil svoji úlohu ve 48. minutě Martin Lukeš. „Nevím, jestli balón byl v brance. Když jsem viděl nejistého pomezního, věřil jsem už, že gól to nebyl,“ vrátil se k situaci brankář Grigar a střelec Lička navázal: „Když se pokračovalo ve hře, už jsem nevěřil, že gól bude platit. Pomohly protesty Lukeše." Komentář přidal i teplický kouč Jiří Plíšek. „Rozhodčí by měl okamžitě jednoznačně ukázat svůj verdikt, aby nevznikly pochybnosti.“

Neporazitelnost v této sezóně udržel Teplicím Kalivoda. V 56. minutě střídal zraněného Ljevakoviče a po dvanácti minutách tečovanou střelou z dálky trefil šibenici.

„Byl to náš nejlepší výkon v sezóně. Bod jsme ztratili, to je jasné. Měli jsme více šancí,“ posteskl si Mario Lička. „Už podruhé za sebou, poprvé to bylo minule na Slavii, jsme nebyli odměněni tak, jak jsme zasluhovali,“ řekl po zápase domácí trenér Miroslav Koubek.

Jeho protějšek Plíšek byl s bodem navýsost spokojený. „Baník hraje velice ofenzivní, nátlakový fotbal a já jsem rád, že jsme mu dokázali odolat. Cením si také toho, že hráči, kteří nahradili zraněné, obstáli se ctí. Museli jsme měnit sestavu a přece byl výkon velmi dobrý.“

Baník Ostrava - Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 1. Strnad, 48. Lička - 3. Vachoušek, 68. Kalivoda. Rozhodčí: Příhoda - Vysloužil, Teuber. ŽK: Lička, Mičola - Mareš, Vachoušek, Elsamni, Kalivoda. Diváci: 6456.
Ostrava: Buček - Tchuř, Neuwirth, Bolf (41. Marek), Tomašák - Lukeš, Neves, Lička - Mičola, Strnad (85. Kraut), Zeher. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Ljevakovič (55. Kalivoda), Lukáš, Klein, Vidlička - Verbíř, Matula, Vachoušek, Mareš (88. Gašparík) - Mahmutovič, Elsamni (70. Hesek). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: