Hlavní obsah

VIDEO: Vršovické derby mezi Bohemkou a Slavií vítěze nepřineslo

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 9. kole české nejvyšší fotbalové soutěže se Slavií 1:1. Ve vyprodaném Dolíčku se jako první trefil po hodině hry z penalty slávista Belaid. Chvíli nato ale mistra ligy obral o dva body Štohanzl, jenž měl v další fázi hry na noze i druhý gól, slávistický gólman Vaniak ovšem znovu začaroval.

Článek

Slávisté, vědomi si faktu, že naposledy na půdě Bohemians 1905 v předloňské sezóně prohráli 0:2, začali tentokrát vršovické derby aktivněji. Ve 13. minutě tak do posledního místa zaplněný Dolíček sledoval, jak hostující záložník Ragued vysílá do vápna po pravé straně Srba Vasilijeviče. Ten před váhajícím domácím brankářem Sňozíkem zakončit nedokázal.  Hned vzápětí mohli na druhé straně skórovat domácí, Janekův centr z pravé strany však Škoda do Vaniakovy brány protlačit nedokázal.

Bohemku srážely nepřesnosti v rozehrávce. Jednou se řítil slávista Šenkeřik na jednoho obránce, z čehož branka nevzešla, podruhé zase Sňozíkův špatný odkop zachytil Janda, ovšem ani z toho slávisté skórovat nedokázali. Po půlhodině hry musel domácí gólman vyrážet na roh jedovatou přízemní střelu Hlouška. Na druhé straně zavařil sešívané obraně Škoda, s jehož střelou z otočky měl Vaniak plné rukavice práce.

Ještě než hlavní sudí Damková odpískala konec první půle, měli domácí příležitost zahrávání standardní situace z nebezpečné vzdálenosti. Ex-slávista Hrdlička však napálil jen zeď hráčů před sebou. Oba celky šly tak do kabin za bezbrankového stavu.

Chvíli po startu druhé půle Klokani sešívané zavřeli ve vlastním vápně. Čtyři rohy v rychlém sledu za sebou mluví za vše. Ani po jednom však domácí míč za Vaniakova záda dostat nedokázali. I sešívaným se povedlo vypracovat si na nováčkovi soutěže tlak. A Sňozík měl při jedné situaci hodně práce s tím, aby tvrdou střelu Hlouška, hrajícího tentokrát na levém beku, v rukavicích udržel.

Po hodině se odehrálo v Dolíčku první velké drama. Jandův centr ve vápně Bohemky tečoval rukou Dian, načež se ze značky pokutového kopu nemýlil Belaid. S tím se domácí nechtěli smířit a do defenzívy Slavie bušili ze všech sil. Tečovaná střela Škody ještě gólem neskončila, když ovšem ten samý hráč v 69. minutě prodloužil Rychlíkův centr za sebe na malé vápno hostí, Vaniak už Štohanzlovu střelu vyrazit nedokázal a stav utkání tak byl znovu nerozhodný.

O tom, že v sobě slávistický gólman ukrýval magii i v tomto zápase, dokázal Vaniak v 75. minutě, kdy po centru Ibragimova parádně zneškodnil Štohanzlův pokus. Hostující brankář se zapotil i o chvíli později, když vyrazil Róthovu střelu na tyč, roh se však ku překvapení všech nekopal.

Bohemians 1905 - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branka: 69. Štohanzl - 63. Belaid z pen.,ŽK: Janek - Suchý. Rozhodčí: Damková, Večeřa, Slavík. Diváci: 7500.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindrišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Janek (59. Dian), Štohanzl, Hrdlička, Róth (90. Zelenka) - Škoda, Hartig (54. Ibragimov).
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Hloušek - Vasilijevič (46. Belaid), Volešák, Ragued, Janda - Vlček (87.Grajciar), Šenkeřík (85. Naumov).

Reklama

Související témata: