Hlavní obsah

Řepka zase vraždil pohledem, laškoval Horváth po plichtě na Spartě

PRAHA

Mají ligový primát a vůbec je to netěší. Fotbalisté Sparty sice ještě na podzim neprohráli, ale s Plzní v sobotu uhráli v devátém kole nového ročníku již šestou remízu. To je na očekávaný útok na titul zatraceně málo. S Viktorií hráli Letenští o klid pro čtvrteční duel Evropské ligy v Kodani a pro následující derby v Edenu. Místo pohody však prožili jen další rozčarování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka fotbalisty Sparty k výhře nad Plzní nedovedl.

Článek

Gól na Letné nepadl, nejdramatičtější byl závěr prvního poločasu. V něm se sparťani dožadovali penalty a viktoriány zase nadzvedlo, že neplatil Střihavkův gól. Kapitán Pražanů Řepka si za protesty vysloužil žlutou kartu a sporné situace se „dohrávaly“ ještě cestou do kabin.

„Řepa na mě volal, že mi děkuje za tu žlutou. Samozřejmě se tvářil, jako by u toho chtěl někoho zavraždit. Já byl ale dvacet metrů od toho, vyhecoval ho někdo jiný,“ šklebil se plzeňský kapitán Pavel Horváth na adresu svého bývalého spoluhráče.

Jeho kolega David Střihavka, jemuž rozhodčí Hrubeš neuznal gól kvůli útočnému faulu, až tak veselý z bodového zisku nebyl. Cítil se okraden. „Beru to tak, že mi rozhodčí upřel regulérní branku. Takových soubojů je za zápas tolik, že kdyby se měly všechny pískat, tak si vůbec nezahrajeme fotbal,“ láteřil plzeňský útočník.

„Nějaké strkání tam bylo. Davida však asi nejvíc naštvalo, že zatímco v poli se spousta podobných zákroků nepískala, v šestnáctce najednou ano,“ dodával trenér Pavel Vrba.

Chovanec nechce být remízovým králem

Letenští znovu podléhají jarní neplodnosti. „Nedostáváme se do šancí. A když ano, tak je stejně neproměníme. Trápilo nás to celé jaro a teď v tom pokračujeme,“ poukázal obránce Roman Hubník, který se v závěrečném zoufalém náporu vysunul na hrot. „Nebývá to zvykem, došlo k tomu poprvé. Trenér chtěl naši hru něčím oživit. V útoku jsem byl asi pět minut, za tu dobu jsem ale vůbec nedostal balon,“ ilustroval reprezentant letenskou nemohoucnost.

Sparta se dostala do Evropské ligy a v ní pak sehrála nadějný úvodní duel s Eindhovenem. Remízová mánie ji však sráží do kolen. „V lize jsme sice ještě neprohráli, rozhodně však nechceme být remízovým králem. Doma je to velká ztráta,“ kabonil se trenér Jozef Chovanec.

Že mu mladík Zeman odjede na šampionát dvacítek, s tím počítal dlouho dopředu. Nečekal ale, že těsně před zápasem přijde i o Kucku, v průběhu utkání se navíc zranili také Pamič a Žofčák. „Z těch zranění jsem dost nervózní. Prognózy ohledně pohárového zápasu v Kodani nejsou v jejich případě dobré,“ přiznal kouč.

Reklama

Související témata: