Hlavní obsah

Že by slávisté derby vypustili? To je nesmysl, míní po remíze kouč Jarolím

PRAHA

Fotbal, který musel bavit lidi. Tak charakterizoval duel 9. kola mezi Bohemians 1905 a Slavií kouč sešívaných Karel Jarolím. Jeho svěřenci šli ve vršovickém derby do vedení zásluhou proměněné penalty Belaida, nato ovšem z kopačky Štohanzla inkasovali a zápas tak skončil remízou 1:1. „ Kdyby domácí hráli takto každý zápas, určitě by se v tabulce pohybovali na vyšších místech,“ pronesl na adresu Bohemky trenér Slavie Jarolím.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zdeněk Šenkeřík ze Slavie (vlevo) se snaží prosadit proti přesile hráčů Bohemians 1905.

Článek

„Derby bylo velice kvalitní. Obě mužstva chtěla vyhrát a lidi určitě měli na co koukat,“ řekl po zápase kouč Slavie Karel Jarolím. „Samozřejmě jsem trochu mrzutý, že se nám nepodařilo vedení udržet do konce zápasu. Bohemku jsme pustili našimi chybami do hry. Na druhou stranu jsme měli hodně gólových šancí. Remíza je tedy spravedlivá,“ dodal kouč hostí.

Jarolím také přiznal, že musel před začátkem duelu řešit komplikace s defenzívou mužstva. „Benjamin Vomáčka dostal teplotu a proto jsme museli udělat nucené změny v sestavě. Patrně jsme na to také doplatili, protože naše levá strana nehrála tak, jak by měla,“ poznamenal slávistický kouč.

Jediný střelec Bohemky Jan Štohanzl nabyl v utkání dojmu, že slávisté do zápasu nedali tolik, co domácí. To si ale kouč sešívaných nemyslí. „Že by hráči tolik nebojovali, si opravdu nemyslím. Pro Bohemku jsou tyto zápasy hodně motivující. Kdyby domácí hráli takto každý zápas, určitě by se v tabulce pohybovali na vyšších místech,“ řekl Jarolím.

Sudí Damková s pochvalou

„Slavia nás složením sestavy překvapila,“ přiznal po zápase trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „V samotném utkání nám dělala hodně problémů kombinační hra sešívaných a rotování jejích hráčů. Určitě nás nastartovala penalta odpískaná proti nám. Hrálo se nahoru dolu. Bod s mistrem je cenný, stálo proti nám zatím nejtěžší mužstvo v sezóně,“ přiznal Hoftych.

Oba trenéři se závěrem vyjádřili na adresu rozhodčí Dagmar Damkové, která duel před zaplněným Dolíčkem odpískala. „Mohu jen souhlasit s tím, že volným stylem, kdy zbytečně nekouskovala hru, jen dopomohla k už tak kvalitnímu zápasu,“ pronesl na adresu sudí kouč Jarolím. „Já jsem v jejím rozhodování neviděl nic neobvyklého,“ doplnil kouče Slavie domácí trenér Hoftych.

Reklama

Související témata: