Hlavní obsah

Jablonec porazil Olomouc a dostal se do čela, Budějovice opět prohrály

PRAHA

Fotbalisté Jablonce zvítězili v neděli v 9. kole nejvyšší soutěže nad domácí Olomoucí 1:0 a dostali se na první místo tabulky. O jediný gól zápasu se postaral v 88. minutě Marek Jarolím. České Budějovice podlehly Příbrami 1:3 a zůstávají na poslední příčce. Kladno na svém trávníku porazilo po dramatické bitvě Bohemians Praha 3:2. O vítězství Středočechů se postaral v nastavení brankou z penalty Ondřej Szabo.

Článek

Jablonec přijel do Olomouce s vědomím, že pokud si z Hané odveze tři body, vrátí se zpět na první příčku ligové tabulky. V první půli jako by se však své výzvy bál. Podobně jako domácí fotbalisté, ani Severočeši příliš fotbalového umu neukázali.

Brankových příležitostí a pohlednějšího fotbalu se diváci dočkali až ve druhé půli. V 53. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Onofrej, Špit však byl na místě. Na druhé straně pálil z úhlu Jablonský, ale i Lovásik byl pozorný. Od šedesáté minuty sílil tlak domácích, hosté se spoléhali na rychlé brejky. K jednomu z nich se dostal Valenta, domácí gólman byl opět na místě. Hanákům však jedna hrozba nestačila a Severočeši udeřili. V 88. minutě se k míči ze standardní situace postavil Marek Jarolím a balón skončil až v síti.

Budějovice zůstávají poslední

V pozici posledního týmu tabulky přijeli fotbalisté Českých Budějovic do Příbrami. A ani ve Středních Čechách si svěřenci Pavla Tobiáše bilanci nevylepšili. Minutu před koncem prvního poločasu obrana Jihočechů inkasovala poprvé. Z levé strany přihrál Pilík Matěji Štochlovi, který přízemní střelou překonal Kučeru poprvé.

V 56. minutě příbramský stadión jásal podruhé. Rodrigues propustil míč mezi nohama na Filipa Dorta, který technickou střelou překonal budějovického brankáře. Třetí branku domácích vstřelil v nastaveném čase po sólovém úniku Rodrigues. České Budějovice ani posedmé v řadě nezvítězily a zůstávají na samotném dně tabulky.

Drama s lepším koncem pro Kladno

Duelem dvou týmů pohybujících se na hranici sestupu byl zápas mezi domácím Kladnem a Bohemians Praha. Kladno poslal do vedení ve 33. minutě Dimitrij Tatanashvili, jenž propasíroval míč mezi nohama obránce Lenceviče až do brány.

Pražané ještě do konce prvního dějství vyrovnali. Domácí Gross podběhl míč, který se dostal k osamocenému Kinclovi a hostující dlouhán si s šancí poradil. Podruhé poslal domácí do vedení Lukáš Zoubele, jenž technickou střelou zakroutil míč do branky. Pražané se nevzdali a podruhé v utkání srovnali krok, když zaváhání kladenské obrany využil Stanley Ibe, který přehodil brankáře Pavlíka. Tři body však nakonec v Kladně zůstaly. Kincl v nastaveném čase zahrál rukou a pískala se penalta. Tu proměnil Ondřej Szabo.

Program 9. kola fotbalové ligy
Sobota
Liberec - Slovácko 2:0on-line
Branka: 16. Gebre Selassie, 50. Blažek
Ostrava - Teplice 2:2on-line
Branky: 1. Strnad, 48. Lička - 2. Vachoušek, 68. Kalivoda
Sparta - Plzeň 0:0on-line
Bohemians 1905 - Slavia 1:1on-line
Branky: 69. Štohanzl - 63. Belaid z pen.
Neděle
Příbram - Č. Budějovice 3:1on-line
Branka: 44. Štochl, 56. Dort, 90.+4. Rodrigues - 85. Ondrášek
Kladno - Bohemians Praha 3:2on-line
Branky: 33. Tatanashvili, 78. Zoubele, 90.+3. Szabo - 40. Kincl, 86. Ibe
Olomouc - Jablonec 0:1on-line
Branka: 88. Jarolím
Pondělí
17:30 Mladá Boleslav - Brnoon-line

Reklama