Hlavní obsah

VIDEO: V souboji nuzáků rozhodla o výhře Kladna penalta v nastaveném čase

KLADNO

Až penalta v nastaveném čase rozhodla o výhře Kladna v souboji dvou nuzných a bodů potřebných mužstev ze dna tabulky. Po dvou minutách prodloužení si sáhl v šestnáctce na míč Kincl rukou a Szabo z pokutového kopu zajistil domácím šťastné vítězství. "Chtěli jsme víc vyhrát a proto jsme byli odměněni. Ze tří posledních zápasů jsme získali devět bodů, takže jsme maximálně spokojeni," zářil kladenský trenér Martin Hřídel.

Článek

Neskutečné, jakou  minelu je ligový fotbalista schopen také vyrobit. Kladenský Gross předvedl pět minut před přestávkou přímo výstavní, neboť výskok pouze  naznačoval a lehký balón centrovaný do šestnáctky ho pochopitelně přeskočil. Kanonýrovi Kinclovi, jenž stál za ním, tak naservíroval vyloženou šanci a ten jí samozřejmě nepohrdl.

Půlhodinové snažení domácích, které zúročil v gól Gruzínec v kladenských službách Tatanašvili za pomoci Lencvičovy teče, tudíž přišlo vniveč a Hřídelův tým zůstal jako opařený. Aby ne, když na vedoucí branku potřeboval  dvě šance Bartoše a několik střel Tatanašviliho a  když v souboji mužstev ze dna tabulky důležitou branku konečně dal a do vedení se dostal, sám se o ni Grossovou ležérností připravil.

"Namísto abychom 2:0 vedli, byl stav nerozhodný a my byli zákonitě zmrazení," přiznal domácí kouč Martin Hřídel.

Po půli se domácí třásli, aby nebylo ještě hůř, neboť Pražané se probrali, přidali na pohybu, důrazu i aktivitě a rázem měli víc ze hry. I šance si totiž začal Střížkov připravovat a hlavně Kincl domácího brankáře Pavlíka opakovaně vystrašil. Turtenwald a Fenyk se k němu dalekonosnými pokusy přidali, ale ani jejich střely cíl nenašly. "Zatímco začátek zápasu nám vůbec nevyšel, po příchodu Andronice se hra zlepšovala. Škoda nevyužitých šancí ve druhém úpoločase," litoval trenér Jaromír Jindráček.

Závěr zápasu byl totiž hodně dramatický a nakonec přinesl díky zmiňované penaltě tři body Kladnu. Nejprve dostal Středočechy do vedení krásnou technickou střelou Zoubele, čtyři minuty před koncem ovšem po nedorozumění mezi brankářem Pavlíkem a obránci Ilbe lacino vyrovnal a utkání spělo k dělbě bodů. Ovšem jen spělo, protože už v nastaveném čase si Kincl v šestnáctce zahrál na volejbalistu, míč odehrál rukou a Szabo z nařízené penalty rozhodl o tom, že šťastná výhra a důležité tří body přece jen patří Kladnu.

"Nechápu to. Rukou jsem sice hrál, ale Šilhan mě před tím fauloval, což rozhodčí musel vidět. Jenže namísto fauly odpískal mou ruku, nařídil penaltu a ještě mně dal žlutou kartu, takže příští týden v derby pro vršovické Bohemce nebudu moci nastoupit," líčil Marek Kincl inkriminovaný okamžik, jenž o osudu zápasu rozhodl.

Kladno - Bohemians Praha 3:2 (1:1)
Branky: 32 Tatanašvili, 78. Zoubele, 90. + 2, Szabo z penalty - 40. Kincl, 86. Ilbe. Rozhodčí: Drábek - Zlámal, Koval. ŽK: Holub - Grznár, Fenyk, Andronic, Kincl.
Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Gross, Procházka -. Bartoš, Szabo, Strnad, Holub (68. Cigánek) - Tatanašvili (87. Šilhan), Klinka (75. Zoubele). Trenér Hřídel.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencvič, Horáček, Zoubek (66. Ibe) - Fenyk, Turtenwald( 85. Wakui), Dobeš, Grznár - Kincl, Halama (33. Andronic). Trenér Jindráček.

Reklama

Související témata: