Hlavní obsah

VIDEO: Oslabená Příbram slabé Jihočechy udolala

Oslabená Příbram si poradila s Jihočechy, kteří hráli fotbal až v závěru. „Dostali jsme tři kuriózní branky, ale dnes jsme hráli dobře. Potřebujeme udělat výsledek. Mé případné odvolání není podstatné, jde o českobudějovický fotbal,“ řekl kouč Jihočechů Pavel Tobiáš.

Článek

Domácím chyběli Huňa, který má z poháru dvanáct stehů na hlavě, Plašil, jenž si zranil sval, vykartovaný Klesa a Fantiš, který je na MS „20“ v Egyptě. Dopředu začali opatrně, ale po přestávce se dostali se do několika brejků, ale bez účinného zakončení. Většina akcí domácích však končila nepřesnou finální přihrávkou.

Jihočeši měli jedinou šanci, kdy je Žižka po rohovém kopu Doležala málem dostal do vedení. Otevřít skóre mohl po akci výborného Rodruguese hlavou Cafú, ale mířil pár centimetrů nad břevno. Dokázal to až J. Štochl, který se vydal na dlouhé sólo, narazil si míč s Pilíkem a po zemi prostřelil Kučeru.

Domácí udeřili i po změně stran. Nohýnek přihrával do šestnáctky, Rodrigues pustil míč Dortovi a ten ho obloučkem uklidil pod břevno. Další šanci však zahodil. Podobně naložil s ojedinělou příležitostí na druhé straně Benát. Hosté v závěru zabojovali. Ondrášek nejprve trefil břevno a poté zblízka hlavou dorazil do sítě Krbečkem vyražený míč po Meszárošově hlavičce. Když se Jihočeši dostali k poslední standarce, na niž šel i gólman, utekl jim Rdrigues a skóroval do prázdné branky. Závěr se dohrával za šera, u Litavky zhasla světla.

„Měl jsem pár bezesných nocí, jak nahradím chybějící hráče, ale mladí to zvládli. Závěr jsme si zbytečně zkomplikovali,“ řekl na tiskovce při svíčkách trenér Příbrami Karol Marko.

1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)
Branky: 44. J. Štochl, 56. Dort, 90.+4 Rodrigues - 85. Ondrášek. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Štěrba. ŽK: Dort - Meszároš, Hudson. Diváci: 2500.
Příbram: Krbeček - Nohýnek, Müller, J. Štochl, Pleško - Pilík (88. Videgla), Tarczal, Hušbauer, Cafú (46. M. Štochl) - Dort (74. Schneider) - Rodrigues. Trenér: Marko.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš (46. Jarabica), Žižka, Leština - Mezlík (46. Meszároš), Doležal, Černák (81. Hudson), Benát, Krob - Ondrášek. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: