Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec vyhrál v Olomouci a vrátil se do čela tabulky

OLOMOUC

Fotbalisté Jablonce se vrátili po dnešní výhře 1:0 v Olomouci do čela první fotbalové ligy. O jejich výhře rozhodl dvě minuty před koncem z trestného kopu záložník Marek Jarolím a prodloužil tak navíc olomouckou sérii bez výhry už na osm utkání, což by mohlo ohrozit pozici trenéra Zdeňka Psotky.

Článek

V domácí brance se objevil po čase Lovásik, který kdysi působil v Jablonci, a jeho podíl na hře domácího týmu byl nakonec větší, než by se dalo očekávat. Už v 15. minutě totiž zabránil vyběhnutím ke skórování Jablonskému, který se pokusil gólmana obejít, ovšem neuspěl.

Přitom až do té chvíle byli mnohem aktivnější domácí, snažili se o střelbu. Ve 26. minutě se opřel na hranici šestnáctky do míče Onofrej a jeho míč skončil na jabloneckém břevně.

Hosté v závěru poločasu hru vyrovnali a stále častěji se snažili překvapit snaživý domácí celek. Deset minut před pauzou se tak musel při bombě Pavlíka znovu otáčet Lovásik, ale opět byl ve své snaze úspěšný. Na druhé straně se pokoušel prosadit Janotka, ale také Špit byl pozorný. A trochu štěstí měl při dalších pokusech Rosssiho a Janotky.

I po pauze byli aktivnější domácí a krátce po ní vyzkoušel Špita znovu Onofrej, ale i další souboj obou hráčů vyzněl pro hostujícího brankáře. Následný pokus domácího fotbalisty skončil vedle.

Jenže ani s přibývajícími minutami Olomouc nemohla najít klíč k rozhodujícímu otevření jablonecké obrany. Opticky měla sice stále navrch, ale velké šance nepřicházely a v době závěrečného náporu navíc přišli Hanáci i o jediný bod. Dvě minuty před koncem se totiž prosadil Jarolím, jehož trestný kop skončil v růžku domácího hrdiny Lovásika.

Olomouc se sice ještě vrhla na pár minut do posledního náporu, jenže další prohře se už neubránila, zatímco hosté se stávají staronovým ligovým lídrem.

Sigma Olomouc - Baumit Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 88. Jarolím. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Pelikán. ŽK: Škerle - Lafata. Diváci: 3712.
Olomouc: Lovásik - Nuc (81. Štěpán), Komárek, Škerle, Onofrej - Rossi, Bajer, Otepka - Janotka, Šultes (84. Ordoš), Petr (68. Caihame). Trenér: Psotka.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič (77. Michálek), Eliáš (69. Valenta), Pavlík, Jarolím, Krejčí - Lafata (85. Vukovič). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: