Hlavní obsah

VIDEO: Po penaltové divočině Kladno duel nuzáků vyhrálo a ode dna tabulky prchlo

KLADNO

Potřebovali vyhrát, aby byli z nejhoršího venku. A samozřejmě aby potvrdili předchozí výhry nad Brnem a v Olomouci, neboť jedině tak by kladenští fotbalisté unikli ode dna tabulky. Po divokém závěru nedělního duelu se střížkovskými Bohemians to nakonec svedli, kolegy z mokré čtvrti porazili a procpali se na desátou příčkou. „Projevili jsme větší vůli po vítězství, takže tři body jsme si zasloužili,“ kvitoval důležitou výhru kladenský kouč Martin Hřídel.

Článek

Závěrečná fotbalová divočina pod kladenskými reflektory vyvrcholila ve třetí minutě nastavení. Zkušený Marek Kincl si sáhl v šestnáctce na míč rukou a sudí nařídil penaltu.

Penalta a ještě absence v derby

„Rukou jsem sice hrál, jenže předtím mě Šilhan u tyče fauloval. Sám to po utkání přiznal, jenže sudí nic, i když celou situaci musel dobře vidět. Namísto faulu odpískal penaltu a ještě mně dal žlutou kartu, takže v příštím kolem v derby proti vršovické Bohemce si nazahraju,“ líčil inkriminovaný moment, který o osudu střetnutí rozhodl, střížkovský kanonýr Kincl, jenž sehrál další smolný podzimní zápas.

Podobně jako proti Teplicím sice branku dal, stejně jako ve vzpomínaném střetnutí se ale v samém závěru pod prohru svého týmu podepsal. Proti  Severočechům vlastním gólem, v Kladně penaltou, při níž domácí kapitán Ondřej Szabo nezaváhal.

Kapitán před exekucí neváhal

„Ještě že to takhle dopadlo. Dostali jsme šílené góly, druhý poločas se nám nepovedl, ale nakonec jsme přece jen zápas dotáhli do vítězného konce,“ netajil se spokojeností právě Szabo, jenž  se před exekucí pokutového kopu ani na chvíli nerozmýšlel a vzal osud zápasu na sebe.

„Kopu penalty vždycky, takže jsem k nějaké nervozitě neměl  důvod. V soupeřově šestnáctce bylo sice trochu dusno, gólman Belaň se mně snažil rozhodit, ale já se umím soustředit sám na sebe, což je v takových chvílích ze všeho nejdůležitější,“ popisoval kladenský kapitán inkriminovaný moment.

Sázka na riziko vyšla, kvitoval Hřídel

„Jenže Kinclově ruce předcházel neodpískaný faul.. I z lavičky jsem ho viděl,“ zastával se svého svěřence střížkovský trenér Jaromír Jindráček, samozřejmě rozladěný z toho, že nabízející se první bod z cizího hřiště se jeho týmu nakonec rozplynul před očima.

„To ale i proto, že my v závěru zápasu vyloženě riskovali, jen abychom vyhráli. Proto jsme nechávali střížkovské hráče neobsazené, proto jsme dostali druhý gól, ale nakonec jsme i proto vítěznou branku vstřelili,“ oceňoval snažení svého týmu domácí trenér Martin Hřídel.

Aby ne, když jeho svěřenci po výhrách nad Brnem a v Olomouci i střížkovský klub udolali a ode dna tabulky utekli. „Získali jsme devět bodů v řadě a jsme pochopitelně maximálně spokojeni,“ liboval si Hřídel, jehož tým měl ještě po šestém kole na kontě jediný bod a byl vyloženě na odstřel.

„Výhrou nad Střížkovem ale nekončíme, teď ji musíme potvrdit v příštím kole bodovým ziskem v Českých Budějovicích a pak doma proti Slavii,“ plánoval Lukáš Zoubele, jenž parádním druhým gólem k důležité kladenské výhře rovněž pomohl.

Reklama

Související témata: