Hlavní obsah

Chybí nám klid a důraz, notoval si nešťastný Kysela s trenérem Uhrinem

MLADÁ BOLESLAV

Přišel na trávník a hned po pár minutách mohl duel s Brnem rozhodnout. „Jenže jsem trefil balón holení a on šel do břevna,“ chytal se za hlavu mladoboleslavský Jan Kysela, když čtvrthodiny před koncem televizního epilogu k devátému ligovému kolu zazdil velkou příležitost zajistit svému mužstvu tři vytoužené body.

Článek

Středočechům se  přitom moc podobných šancí nenabídlo, protože Brno myslelo po přestávce už jen a jen na defenzívu a bránilo i v osmi, devíti mužích.

„Bylo strašně těžké se prosadit, protože se stáhli před vlastní vápno a jen čekali na naše akce. I tak jsme si ale příležitosti vytvářeli, jenže co je to platné, když nedáváme góly,“ lkal Kysela nad bezgólovou remízou, která jeho mužstvo srazila v tabulce zase níž.

„Tentokrát ale nemohu svým hráčům nic vyčítat. Moc chtěli, byli hodně aktivní, celý soupeř tlačili soupeře k jeho bráně, jenže co je to platné, když nedáváme góly,“ glosoval bezbrankovou remízu domácí kouč Dušan Uhrin.

Mladíci nám moc scházeli, přiznal Beránek

„Absence Marečka a Rabušice, kteří startují s reprezentační dvacítkou na světovém šampionátu v Egyptě, se na naší hře projevila víc, než jsme si připouštěli. Přece jen jsou to klíčoví hráči naší sestavy, takže jejich absence výkon mužstva poznamenala. Ve hře dopředu, uprostřed hřiště zrovna tak,“ uznával brněnský trenér Miroslav Beránek, že jeho mužstvo v televizním epilogu moc fotbalu nepředvedlo a bod si odvezlo jen díky defenzivě na druhou a výbornému gólmanovi Burešovi.

„Hlavně ve druhé půli, kdy gól visel doslova ve vzduchu, nás několikrát podržel. Mladá Boleslav měla hlavně díky standardním situacím velký tlak, ale ustáli jsme ho a získali důležitý bod,“ liboval si a zároveň chválil brankáře brněnský kapitán Tomáš Polách.

Schází důraz, klid a také štěstí

„Nemůžeme se vymlouvat jen na štěstí, jehož se nám nedostává. Chybí nám i víc důrazu v šestnáctce a také klidu v koncovce a proto se trápíme a body pouze paběrkujeme,“ nehledal výmluvy a omluvy nešťastník Kysela, protože i trenér Uhrin příčinu současného trápení a tápání jasně pojmenoval.

„Důraz nám chybí, v tom to je! Být k balónu o metr blíž, museli bychom v podobném utkání skórovat hned několikrát,“ vyčítal svým svěřencům, vzápětí ale nasadil smířlivější tón. „Každého soupeře zatlačíme při zápasech na našem hřišti na devadesát minut k jeho bráně, k ničemu ho nepustíme, jen gólové vyjádření chybí. Snad to příště už konečně vyjde.“

Reklama

Související témata: