Hlavní obsah

Zlínští fotbalisté znovu nastříleli tři góly

ZLÍN

Zlínští fotbalisté podruhé za sebou doma nastříleli tři branky. Po Žižkovu odnesl jejich střeleckou chuť i tým posledních Blšan, přestože více než padesát minut držel v utkání osmého kola s domácími krok. Zlín tak už nasbíral stejně bodů jako pražská Slavia.

Článek

Domácí se museli kvůli zraněním obejít bez defenzivního tria Koubský, Švach, Vidlička a když už v 18. minutě musel po střetu s gólmanem Chvalovským odstoupit Lička, nebylo koučovi Marečkovi do smíchu. Zkušený záložník Červenka jej ale dlouho pochybovat nenechal. Nejdřív vnikl do šestnáctky Blšan, kde upadl po střetu se Sýkorou, ale sudí Bejlek nechal pokračovat ve hře. Červenka si na gól počkal do 21. minuty, kdy si naběhl na dalekonosný Lasotův centr, obelstil Chvalovského a pohodlně zavěsil do prázdné branky.

Po vedoucím gólu nastřelil Mucha tyč, ale ještě předtím mu Bejlek odpískal útočný faul. Na hlavního rozhodčího se domácí hráči nejvíc zlobili ve 36. minutě, kdy se po dalším Sýkorově faulu na Gomése dožadovali penalty. A chvíli po té do té doby nenápadní hosté vyrovnali. Ve skrumáži nedosáhl brankář Baránek na vysoký míč a Šourek se hlavou nezmýlil.

Zlín mohl získat vedení na začátku druhé půle, Gomés však z dvanácti metrů netrefil ani branku. Domácí celek zmařená tutovka nerozhodila a dál pokračoval v aktivní hře. V 52. minutě se dočkal odměny, když Muchovu nahrávku zužitkoval hlavou střídající Chalupa. Definitivní pojistku přidal po milimetrovém Vrtělkově pasu za obranu Blšan útočník Gomés.

Zlínský kouč Vlastislav Mareček věděl, že jeho tým je jasným favoritem, ale série zranění mu přivodila velké starosti. "Byli jsme v těžké pozici, protože jsme cítili povinnost bodovat naplno. To, co nás v týdnu postihlo, nepamatuji. Museli jsme se vyrovnat s absencí klíčových hráčů," řekl. Trenér Blšan Günter Bittengel si stěžoval na příliš mnoho chyb v defenzivě. "Výsledek je pro nás ještě celkem milosrdný. Zlín mohl vyhrát mnohem větším rozdílem," připustil.

Tescoma Zlín vs. Chmel Blšany 3:1
Branky: 21. Červenka, 52. Chalupa, 82. Gomés - 38. Šourek. Rozhodčí: Bejlek - Ondo Hábl. ŽK: Novosad - Horáček. Diváci: 3162. Poločas: 1:1
Sestavy:
Zlín: V. Baránek - Janíček (65. Nehoda), Kroča, Hubáček, Červenka (76. Vrtělka) - Lička (18. Chalupa), Lasota, Novosad, Dobeš - Mucha, Gomés. Trenér: Mareček.
Blšany: Chvalovský - Horáček, Šourek, Bílek - Devátý, Vorel, Šelicha (80. Sláma), Sýkora, Pleško - Polodna (46. Pešír), Michal (70. Hašek). Trenér: Bittengel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články