Hlavní obsah

Čížek po návratu z Ruska posílí Jablonec

JABLONEC

Poslední posilou vedoucího týmu první fotbalové ligy z Jablonce se v úterý stal třicetiletý ofenzivní záložník Tomáš Čížek. Na sever Čech se vrací těsně před uzávěrkou přestupů z druholigového Vladikavkazu, kam z Jablonce odešel v březnu. Klub to oznámil na tiskové konferenci.

Foto: ARCHIV

Tomáš Čížek

Článek

Čížek s ligovým fotbalem začínal právě v Jablonci, odkud zamířil v roce 2001 do pražské Sparty. O dva roky později přestoupil do Kazaně a následně do FK Moskva. Letos v únoru se vrátil do Jablonce, kde odehrál dva ligové zápasy, dal dvě branky a vydal se opět na východ. Ve Vladikavkazu nyní ale předčasně ukončil smlouvu a na rok se stal opět hráčem Jablonce.

V české lize má Čížek zatím bilanci 107 utkání a devět gólů. Během ruských angažmá odehrál v nejvyšší soutěži 122 zápasů, v nichž vstřelil 15 branek.

"Ve Vladikavkazu došlo k výměně trenéra a navíc snížili kvótu cizinců, takže mohou hrát pouze tři. S vedením klubu i trenérem jsem měl mírné neshody, proto jsme se dohodli na ukončení smlouvy," vysvětlil Čížek.

O jiném klubu než Jablonci neuvažoval

Od bývalého trenéra cítil důvěru, hrál útočného záložníka a dařilo se mu. Nový kouč ale stavěl na jeho post jiné hráče. "Já hrál defenzivního záložníka, což není moje silná stránka, a nebylo to ono. Vše vyvrcholilo, když jsem nedal v posledním zápase penaltu a prohráli jsme. Vedení mi řeklo, že nehraju tak, jak předtím, a dohodli jsme se na ukončení smlouvy," vyprávěl Čížek.

Prý po návratu do Česka neuvažoval o jiném klubu než o Jablonci. "Kontaktoval jsme agenta, ten oslovil (klubového šéfa) pana Peltu a vše bylo dohodnuto. Jablonec byla vlastně jediná varianta, mám v Jablonci rodinu," dodal Čížek.

Jablonecký celek naopak opustil talentovaný bosenský útočník Muris Mešanovič, který byl uvolněn na půlroční hostování do druholigové Jihlavy.

Reklama