Hlavní obsah

Švancara ani napodruhé neuspěl s žádostí o snížení trestu

Fotbalista Slovácka Petr Švancara ani na druhý pokus neuspěl u disciplinární komise s žádostí, aby mu odpustila zbytek šestizápasového trestu, který si odpykává od šestého kola za udeření soupeře loktem. Švancara v první lize nenastoupil od konce srpna a na komisi se dnes marně obracel s tím, aby mu povolila hrát v sobotním utkání s Ostravou.

Článek

Švancara se o to samé pokoušel už před týdnem, ale komise mu ani jednou nevyhověla. Jednatřicetiletý autor letošních pěti ligových branek, který společně s boleslavským útočníkem Markem Kuličem figuruje v čele tabulky střelců, chyběl Slovácku v posledních čtyřech ligových zápasech a jednou nuceně pauzíroval v zápase Ondrášovka Cupu. Sobotní duel s Ostravou bude poslední, který Švancara kvůli trestu zmešká.

Disciplinární komise řešila i běžnou agendu. V první lize si jednou nezahrají plzeňští obránci David Bystroň s Davidem Limberským za to, že byli už čtyřikrát napomínáni žlutou kartou. Za stejný prohřešek pyká i útočník Bohemians Praha Marek Kincl. Ve druhé lize se ve třech zápasech neobjeví opavský Zdeněk Partyš za hrubý faul, za vyloučení si jednou nezahraje Marek Hanousek z Dukly Praha a za čtyři žluté karty David Šmahaj ze Zlína a jihlavský Robert Caha.

Reklama

Související témata: