Hlavní obsah

Trenér Slavie: Ještě není důvod k panice

PRAHA

Bez nejmenších výmluv se staví k nepříznivé situaci ve Slavii její trenér Miroslav Beránek. "Situace je velmi složitá. Cesta z ní vede přes herní disciplínu. Tím mám na mysli například že dostaneme pět gólů a všechny ze standardních situací. Pětkrát v řadě jsme nevyhráli, ale ještě není důvod k panice," řekl kouč i když přiznal, že ve Slavii zatím takovou sérii nezažil.

Foto: Archiv

Trenér Slavie Praha Miroslav Beránek

Článek

"Musíme udělat všechno proto, abychom to zlomili," zdůraznil. Podle něho přišel zlom k horšímu v Plzni. "Vedli jsme, pak dvakrát inkasovali a zápas jsme už neotočili. Posadili jsme soupeře na koně a od toho utkání také nedáváme branky, nedaří se herně. S tím prostě musíme něco udělat," pokýval hlavou Beránek.

:. ANKETA
Souhlasíte s trenérem Beránkem, že současné ligové výkony Slavie nejsou prozatím důvodem k panice? Hlasujte v anketě na konci článku.

"Na hře je znát křečovitost, nedaří se kombinace a zakončení. Teď vůbec nejde o to, jestli se daří Ostravě a uniká nebo jestli je na tom Sparta podobně jako my. Musíme se soustředit na sebe," říkal Beránek po utkání v Příbrami a přál si, aby obrat přišel už v pohárovém utkání ve Smederevu nebo pak v lize s Brnem.

Mužstvu chybějí důležití hráči

"Mužstvo se potřebuje psychicky zvednout a herně chytit," dodal. Slávistický kouč připustil, že mu chybějí v ofenzívě Vachoušek se Skácelem, kteří odešli do Marseille, ale také defenzivní Gedeon. "Nevymlouvám se, ale odchod takových hráčů musí být zákonitě znát. Zase tak široký kádr nemáme. Co se týká Gedeona, ten dokáže mužstvo stmelit a zvednout. Jeho nepřítomnost je znát nejen herně, ale i psychicky. Už po zranění vyklusává, lékaři s ním dělají, co se dá, ale netroufnu si přesně odhadnout, kdy se vrátí," uvedl Beránek.

O rozkolíbání svojí trenérské židle odmítl spekulovat. "Každý trenér pracuje pod tlakem a s vědomím, že když se nedaří, je první na ráně. Pokud se vedení klubu rozhodne mě odvolat, nic s tím nenadělám. Rozhodně o tom ale nepřemýšlím. Kdyby se tak stalo a mužstvu to pomohlo, byl by to ze strany šéfů klubu správný krok," konstatoval Beránek.

Reklama

Související témata: