Hlavní obsah

Slávisté? Ti se i po výprasku oklepou rychle, ví před derby své Řepka

Oklepou se, o tom sparťanský kapitán nepochybuje. Pětigólový výprask slávisty nenalomí, tím si je před pondělním derby pražských „S“ Tomáš Řepka jistý. „Stopy to na nich zanechat může, ale v pondělí nás čeká nový zápas, v němž se bude začínat od nuly,“ nepředpokládá, že by ostudný debakl vykolejil věčného letenského rivala natolik, že by Sparta měla v derby roli usnadněnou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka na tréninku Sparty před pondělním derby.

Článek

To si opravdu myslíte, že čtvrteční pohárová ostuda nezanechá na slávistických hráčích stopy? Že je psychicky nenalomí zloba jejich fanoušků, kteří po zápase s Lille skandovali: My chceme Slavii?!

Prohrát doma 1:5 před tak důležitým zápasem, jako je derby, není určitě nic příjemného, ale oni se rychle oklepou. I když jisté stopy na nich porážka zanechat může.

Vy jste na tom ovšem podobně, protože ve čtvrteční pohárové partii v Kodani jste také prohráli...

Žádný prohraný zápas není příjemný, takže mně osobně se kodaňské utkání honilo hlavou dlouho. Teď nás ale čeká derby, pak pokračujeme v Evropské lize doma proti Kluži a musíme se prostě vrátit do hry.

Říkáte, že se musíte vrátit do hry, jenže vy jste už tři zápasy v řadě nevyhráli...

To proto, že nedáváme góly, takže proto nevyhráváme. Směrem dozadu nám to funguje, šance si vypracujeme, jenže v zakončení chybí více klidu. V tom je problém.

Proč by měl tento problém pominout právě v derby? Proč by vás právě duel se Slavií měl vrátit zpátky do hry?

Protože chceme vyhrát a věřím, že se to povede a právě vítězství nad Slavií nás nastartuje. Pak přijde reprezentační přestávka, během níž se dáme dohromady a zase to půjde.

Jenže bude se hrát v Edenu, který bude zřejmě vyprodaný, což by mělo být výhodou domácí Slavie...

Ale derby je stejným svátkem pro slávisty jako pro nás. Zvláště, když přijde hodně lidí a bude se hrát před plným domem.

Pamatujete si vůbec, kolik derby už jste odehrál?

To tedy nevím.

A co třeba vaše nejlepší a nejhorší derby? Ty si vybavujete?

Ale to určitě. Nejlepší bylo to vůbec první, když jsem přišel z Ostravy na Letnou, a to, co jsem předtím viděl jen v televizi a o čem jsem četl v novinách, jsem najednou zažíval jako hráč. Opravdu to bylo něco úplně jiného... A nejhorší derby? Určitě loni, když jsme se Slavií doma 1:4 prohráli.

Tehdy vás Slavia pořádně zaskočila a svou hrou překvapila. Nemáte obavy, aby se historie neopakovala?

Nemyslím, že by nás tentokrát měla čím překvapit.

Reklama

Související témata: