Hlavní obsah

Novic v nároďáku Hloušek: Těším se na Čecha a Baroše, teď nás ale čeká Sparta

Kariéra jak na houpačce. Slávistický universál Adam Hloušek se v těchto dnech nestačí otáčet. Ve čtvrtek to bylo za hráči Lille, kteří spolu s ním vyprovodili celou Slavii z Edenu v Evropské lize po debaklu 1:5. Den nato si pak talentovaný levenohý fotbalista získal místo v nominaci reprezentačního kouče Ivana Haška. Aby toho nebylo málo, v pondělí ho čeká jeho první derby proti Spartě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól Adama Hlouška (uprostřed).

Článek

Co očekáváte od pondělního derby?

I když to bude v derby pražských „S“ moje premiéra, tak očekávám, že to bude tradičně hodně emotivní. Když se nám ten zápas podaří zvládnout, tak se určitě všichni zvedneme.

Už jste k nějakému podobnému zápasu nastoupil?

Když jsem hrál za Jablonec, tak jsem hrál v derby proti Liberci. Tohle ale bude jistě o třídu výš.

Znáte se s někým ze současného kádru Sparty?

Ano, jsou tam někteří hráči, s nimiž jsem hrál za reprezentaci do jednadvaceti let. Sparta je bezesporu kvalitním týmem, a jelikož ani ve Slavii nejsem zatím příliš dlouho, tak tu rivalitu nevnímám tak jako jiní.

Už jste naťukl reprezentaci. Jaký pocit ve vás vyvolala nominace kouče Ivana Haška k blížícím se zápasům seniorského národního týmu v kvalifikaci o postup na MS 2010?

Určitě je to dobrá zpráva. Jednak pro mé sebevědomí, pak mi to dodalo velké povzbuzení. Na mě teď je, abych dokázal, že jsem si tu pozvánku zasloužil.

Ve Slavii operujete takřka na celé levé straně. Jednou v útoku, jindy na beku. Když se dostanete do reprezentačního zápasu, na jakém postu byste chtěl hrát?

To je úplně jedno. Jde o reprezentaci a v ní musí člověk bojovat na jakémkoliv postu.

Je v národním týmu nějaký fotbalista, na kterého se obzvlášť těšíte?

Já se hlavně těším, že tam budu. Není potom tajemstvím, že jsou v České republice asi nejlepšími hráči Petr Čech nebo třeba Milan Baroš.

A honí se vám ještě hlavou čtvrteční debakl s Lille?

To byla velká síla. Asi si nikdo nepředstavoval, že to může takhle dopadnout. Už je ale potřeba soustředit se na pondělní zápas proti Spartě.

Reklama