Hlavní obsah

Veterán Verbíř dirigoval žlutomodrého lídra, Teplice zase vedou ligu

PRAHA

Šestatřicetiletý nezmar Verbíř dirigoval v 10. kole fotbalové Gambrinus ligy Teplice a žlutomodří se po výhře 2:0 nad Libercem aspoň na den vrátili do čela ligy. Baník vvyhrál 2:0 na Slovácku a Plzeň zvítězila 1:0 nad Olomoucí. Kolo pokračuje v neděli a v pondělí je uzavře derby pražských S. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Žlutomodří nehodlají svůj senzační marš podzimní ligou ukončit. Ani v 10. kole nepoznali fotbalisté Teplic hořkost porážky a doma porazili Liberec 2:0. Slovan spálil několik slibných šancí a nevěděl si rady s veteránem Verbířem. Šestatřicetiltý hráč oslavil svůj rekordní zápas v teplické klubové historii opravdu stylově. Nahrál na oba góly a po přestávce pak sám trefil tyč. Plíškovi svěřenci tak vedou tabulku o dva body před Jabloncem, který má k dobru nedělní zápas s Mladou Boleslaví.

Lukáš Zelenka se po návratu do české ligy vítězné premiéry v dresu Slovácka nedočkal. Drtivý tlak ve druhém poločase vynesl Baníku Ostrava zasloužené vítězství v Uherském Hradišti 2:0. První gól byl podle zápisu o utkání vlastní a připsal si ho Němčický, druhou branku hostujícího celku vstřelil Mario Lička, který se tak s pěti zásahy dotáhl na čelo tabulky střelců. Slovácko bez potrestaného kanonýra Švancary střelecky zcela propadlo a už 483 minut nevstřelilo v lize branku. Od vyšší porážky zachránil domácí fotbalisty brankář Vašek.

Viktoria Plzeň splnila svůj cíl a cenný bod ukořistěný v minulém kole na Spartě doma potvrdila vítězstvím nad Olomoucí. Ve druhém poločase vstřelil vítězný gól Marek Bakoš. Hanáci po slibném začátku sezóny zapadají stále hlouběji do vleklé krize. V lize vyhrála Olomouc pouze v prvním kole, od té doby se o další tříbodový zápis snaží marně...

Program 10. ligového kola:
Brno - Příbram 2:1on-line
Sobota:
16:00Slovácko - Ostrava 0:2on-line
Branky: 64. vlastní Němčický, 74. Lička
16:00Plzeň - Olomouc 1:0on-line
Branka: 73. Bakoš
18:15Teplice - Liberec 2:0on-line
Branky: 9. Vidlička, 45. Mahmutovič
Neděle:
15:00České Budějovice - Kladnoon-line
17:00Bohemians Praha - Bohemians 1905on-line
17:00Jablonec - Mladá Boleslavon-line
Pondělí:
17:30Slavia - Spartaon-line

Reklama