Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň potvrdila bod ze Sparty výhrou nad Olomoucí

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň splnili v 10. kole proti Olomouci, co si předsevzali. Bod za bezbrankovou remízu v minulém kole ze Sparty potvrdili v sobotu výhrou 1:0. Jedinou branku utkání vsítil ve druhé půli domácí útočník Marek Bakoš. Hanáci černou sérii neprotrhli, když poslední ligovou výhru slavili v 1. kole.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Admir Ljevakovič z Teplic (vpravo) je bráněn dvojicí plzeňský hráčů Bakoš (uprostřed), Jiráček (vlevo).

Článek

V souboji mezí domácí Plzní a Sigmou Olomouc toho v prvním poločase diváci příliš neviděli. Západočeši s ambicemi na boj v horní polovině tabulky se prezentovali jen nastřeleným břevnem Milanem Petrželou, Hanáci, kteří naposledy vyhráli v prvním ligovém kole, si žádnou gólovou šanci nevypracovali.

Hned zkraje druhé půle se ve velké gólové příležitosti ocitl domácí záložník Rajtoral, jeho střelu zpoza vápna však Lovásik vyrazil. Že chtěli domácí plně bodovat, doložili vzápětí po rohu kapitána Horvátha, kdy míči k překonání brankové čáry chyběly centimetry.

V 55. minutě se ve skrumáži před hostující brankou snažili k míči dostat dva plzeňští hráči. Ani tentokrát však ve Štruncových sadech gól k vidění nebyl. Hra se otevřela a po nepřesnostech Viktorie se do nebezpečných brejků dostávala i Sigma.

Hodně vzruchu vyvolala v Plzni situace ze 72. minuty. Horváth opět točil míč z rohu na branku k zadní tyči. Tam jeden z domácích hráčů hlavičkoval míč směrem na bránu. Západočeši už zvedali ruce nad hlavu, jak hlavní sudí, tak postranní zůstali ovšem v klidu. Zdravě naštvaní domácí však o chvíli později přece jen skórovali. Rezek v dobré pozici ještě přihrál před branku Bakošovi, jenž se tentokrát nemýlil.

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 73. Bakoš. ŽK: Bakoš, Horváth, Ševinský, Petržela - Komárek, Rossi, Kaščák, Škerle. Rozhodčí: Adam, Handlíř, Kubáň. Diváci: 3105.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela, Kolář, Horváth, Rajtoral (58. Rezek) - Střihavka (71. Mlika), Bakoš (84. Rýdel).
Olomouc: Lovásik - Janotka, Komárek, Škerle, Onofrej - Bajer, Kaščák (80. Hořava), Otepka, Rossi, Štěpán (68. Šultes) - Petr (77. Ordoš).

Reklama

Související témata: