Hlavní obsah

Plzeň si rozhodčími výhru proti Olomouci vzít nenechala

Fotbalisté Viktorie Plzeň by se v případě neúspěchu v 10. kole proti Sigmě Olomouc asi hodně zlobili na hlavního sudího Jiřího Adama a jeho asistenty. Západočeši se totiž v sobotu ve Štruncových sadech dvakrát dožadovali uznání branky. Nakonec ji zásluhou Bakoše vsítili v přehledné akci, a tak mohli slavit výhru 1:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z branky.

Článek

Západočeši se proti olomoucké Sigmě ukázali nejprve po deseti minutách zápasu. Konkrétně Petržela napálil míč na Lovásikovu branku, kde se od břevna odrazil k zemi a následně zpět do hřiště. „Prý to byl gól, já jsem tu situaci ale bohužel dobře neviděl,“ řekl po utkání záložník plzeňské Viktorie.

Další moment, jenž ve Štruncových sadech vyvolal velký rozruch, nastal v 71. minutě. Po rohovém kopu Horvátha a hlavičce Ševinského už Západočeši zvedali ruce nad hlavu, ovšem hlavní i postranní sudí situaci jako gólovou neposoudili. „To byl jasný gól. Zaplať pánbůh, že jsem měl už žlutou kartu a mohl jsem se rozčilovat jenom slovně,“ zlobil se po zápase Horváth. „To bylo strašné, když jsem viděl, že sudí ruku na znamení gólu nezvedl,“ dodal.

Zdravě nahněvaní domácí si ale vítězství proti Hanákům vzít nenechali. Takřka v další akci Rezek ve výhodné pozici nezištně poslal míč doprostřed vápna, odkud skóroval plzeňský útočník Marek Bakoš. „Šel jsem tam proto, abych přihrávku dostal. Čekal jsem ji. Kdyby Honza nezakončil dobře, zlobil bych se na něj,“ přiznal Bakoš. „Po vstřelení gólu jsme byli aktivnější, bohužel jsme už pojišťovací gól nevstřelili,“ doplnil jediný střelec utkání.

Vrba míří vysoko

Domácího trenéra Pavla Vrbu těšilo, že jeho svěřenci třemi body potvrdili cenný bod z minulého kola, v němž Západočeši bez branek remizovali na Spartě. „Když doma nevyhrajete, pak jsou body z venku na nic. Naším cílem je, abychom se dostávali čím dál výš,“ poznamenal Vrba. „S bodovým ziskem můžeme být spokojení, po tomto kole bychom mohli být někde okolo čtvrtého místa,“ přál si.

Zato kouč olomoucké Sigmy Zdeněk Psotka měl po dalším ligovém nezdaru hodně důvodů k přemýšlení. Vždyť jeho tým v rozjeté soutěži slavil výhru naposledy v prvním kole. „Nejsme spokojeni ani se získanými body, ani s tímto zápasem. Může se stát, že po tomto kole budeme na posledním místě,“ bere v potaz Psotka po nezdaru na západě Čech.

Reklama

Související témata: