Hlavní obsah

VIDEO: Teplice se po výhře v severočeském derby vrátily do čela

Fotbalisté Teplic se vrátili do čela prvoligové tabulky díky vítězství v 10. kole v severočeském derby nad Libercem. Domácí zároveň prodloužili svou neporazitelnost, která je provází již od začátku sezóny.

Článek

„Utkání muselo potěšit diváky, oba týmy hrály otevřený fotbal. V úvodu jsme měli štěstí, když jsme přečkali jasné šance Liberce. Postupně jsme se dostali do hry a byli jsme efektivnější,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek. „Po přestávce jsme mohli vítězství ještě potvrdit a hlídali jsme si úspěšný výsledek,“ dodal kouč domácích.

Hned ve 3. min. Bosančičova rána vypadla Grigarovi z rukou a po Nezmarově dorážce odvrátili domácí na roh. Vzápětí Dočkal střílel po úniku z pravé strany těsně vedle. Jenže gólem skončila první vážnější útočná akce Teplic. Míč se po dlouhém pasu od Matuly dostal k Verbířovi, jenž prodloužil na nabíhajícího Vidličku a pravý obránce se přesně trefil k tyči. Za Liberec zkusil odpovědět Nezmar, jehož hlavičku Grigar chytil. Ani domácí ale nezapomínali na ofenzivu a ve 23. min. pálil nebezpečně Mahmutovič. A pak Marešova střela protáhla Hauzra. Už v nastaveném čase první půle skvěle hrající Verbíř vysunul perfektní přihrávkou mezi obránce Mahmutoviče, který získal domácím dvoubrankové vedení.

A bosenský útočník byl při chuti i po obrátce, kdy z vyložených šancí dvakrát přestřelil. Verbířova dělovka z několika metrů se od tyče odrazila do zámezí. Grigar měl na opačné straně práci s průnikem Dočkala. A Nezmar po Liškově přihrávce střílel nad.

„Vzhledem k výsledku se mi utkání nelíbilo. V různých ukazatelích jsme byli lepší, ale ne v těch rozhodujících. V obraně jsme si neporadili se dvěma akcemi domácích a naopak jsme svoje šance nevyužili,“ pokrčil rameny liberecký trenér Ladislav Škorpil.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:0 (2:0)
Branky: 9. Vidlička, 45.+1 Mahmutovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Košec, Moudrý. ŽK: Klein, Lukáš - Bosančič, Papoušek. Diváci: 3056.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Matula - Verbíř (83. Elsamni), Vachoušek, Ljevakovič, Kalivoda (90.+2 Gašparík) - Mahmutovič (89. Smejkal), Mareš. Trenér: Plíšek.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Polák, Dejmek, Janů - Kerič (80. Diviš), Gecov, Holeňák (64. Papoušek), Bosančič (65. Liška), Dočkal - Nezmar. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: