Hlavní obsah

Liberecký Nezmar: Dostáváme laciné góly

Josef PešoutPrávo

Liberečtí fotbalisté se stále nemohou vymanit z útlumu, který je drží až v dolní polovině prvoligové tabulky. Kýžený obrat nenastal ani v Teplicích, kde prohráli 0:2. Jediným klasickým útočníkem Slovanu v sestavě byl zkušený Jan Nezmar.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar (vlevo) a Radek Dejmek ze Slovanu Liberec

Článek

„Mohlo to vypadat, že jsem na hrotu sám, ale co se týče ofenzivy, chtěli jsme hrát na tři útočníky. Kerič mě měl podporovat z pravé zálohy a Dočkal z levé strany. Začali jsme podle představ a vytvořili jsme si šance, které jsme neproměnili. A pak jsme inkasovali po situaci, na kterou nás trenéři upozorňovali. Opakovalo se to, co v mnoha jiných zápasech. Docela pěkně kombinujeme, ale jen po šestnáctku. Do koncovky se dostáváme zřídka a těžko. Bohužel nám to tam nepadne a naopak dostáváme góly velice snadno a děláme chyby,“ líčil Nezmar.

„Teplice hrály zodpovědně zezadu a těžko se jim dávají góly. Směrem dopředu jsou maximálně efektivní. Spoléhají na brejky a jednoduché situace, což jim vychází,“ řekl protřelý forvard na adresu přemožitele.

Liberci se v Teplicích dlouhodobě nedaří. Už čtyři roky tam nevstřelil gól a v těchto intencích se neslo i sobotní severočeské derby. „Jsou to nějaké statistiky, podle nichž jsme si říkali, že každá série jednou končí. Chtěli jsme se o její ukončení pokusit tentokrát, ale znovu se to vyvinulo v úplný opak, než byly naše záměry,“ vykládal útočník, který litoval neproměněných šancí. „První mi chytil brankář Grigar. Pak jsem hlavičkoval doprostřed branky a mělo to jít jinam. To je přímo k naštvání. Výhru bychom potřebovali jako sůl,“ věděl Nezmar.

Český pohár je pro Liberec nesmírně důležitý

„S nedobrým rozpoložením se potýkáme už od Evropské ligy s Dinamem Bukurešť. Chtělo by to v lize najet na nějakou sérii, v níž urveme body a nemusí to být zrovna pohledným fotbalem. V mnoha zápasech jsme v různých ukazatelích lepší, ale nepadne nám to tam,“ pokrčil rameny.

Ve středu čeká Slovan Liberec první zápas osmifinále Ondrášovka Cupu na hřišti Bohemians 1905. „Pohár je pro nás strašně důležitý vzhledem k nepříznivému vývoji v lize. Musíme pracovat dál, nic jiného nám nezbývá. Nechceme ale hodit za hlavu ani snažení v lize. Musíme hrát na obou frontách naplno,“ dodal liberecký útočník.

Reklama

Související témata: