Hlavní obsah

VIDEO: České Budějovice marně čekají na výhru osm kol, s Kladnem hrály 0:0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic hráli v utkání 10. kola s Kladnem bez branek a protáhli své čekání na vítězství na osm zápasů. Pozice trenéra Pavla Tobiáše je ve velkém ohrožení.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš

Článek

Českobudějovický kouč nepřestal ani proti Kladnu s rotací sestavy. Největší překvapení přichystal na pravé straně obrany, kde nastoupil záložník Doležal, který na kraji defenzivy hrával naposledy pod trenérem Strakou v Teplicích.

Jihočeši začali velmi aktivně a hned v úvodní minutě měli blízko k vedoucímu gólu. Žižka pláchl po levé straně, předložil míč na malé vápno, ale Ondrášek jen napálil brankáře Pavlíka. Větší šanci už nezáživná první půle nepřinesla.

V 11. minutě ještě v nadějné pozici hlavičkoval asi metr vedle Sedláček a vzápětí Pavlíka vylekal nebezpečným centrem rychlonohý Hudson, tím však zajímavé situace na Střeleckém ostrově nadlouho skončily. Fotbal na jihu Čech trpěl, oba týmy se předháněly v nepřesnostech a diváci sledovali hru sotva druholigové úrovně.

Jihočechům sice nešla upřít snaha, ale křeč z jejich současného postavení v tabulce byla silnější. Až po příchodu z kabin domácí trochu přidali. V úvodu druhé půle měl na noze gól opět Ondrášek, kterého znovu vychytal Pavlík.

V 54. minutě se poprvé zapotil českobudějovický brankář. Střídající Cigánek se proháčkoval až ke střele, ale Kučera jeho střelu vykopl. Na opačné straně pak po rohovém kopu v tísni minul Černák.

Jihočeši vsadili vše na ofenzivu. Dopředu se vysunul Doležal, na hřiště přišel třetí útočník Meszároš. Do otevřené domácí obrany se čtvrthodiny před koncem řítila trojice Kladenských, Szabo však nepřihrál Klinkovi úplně ideálně a vyběhnuvší Kučera stihl zachránit.

Z protiútoku napřáhl čerstvý Meszároš a za Pavlíkem se rozezněla spojnice břevna a tyče. Českobudějovický tlak sílil. Hudson poslal z pravé strany ostrý centr do vápna, ale nabíhající Benát hlavičkoval mimo tyče.

V době největšího domácího náporu všem divákům pořádně zatrnulo. Kladenský Beneš se těsně před vápnem srazil s Černákem a musel být na nosítkách odnesen do útrob stadionu. Zápas skončil i pro zraněného domácího hráče, oba soupeři tak dohrávali o deseti. V závěru šestiminutového nastavení odmítl tři body Meszároš, který nepřehodil Pavlíka.

Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Damková - Drastik, Szarowski. ŽK: Žižka - Holub. Diváci: 2812.
Č. Budějovice: Kučera - Doležal, Horejš, Jarabica, Žižka (79. Šiklič) - Hudson, Černák, Benát (85. Mezlík), Krob (63. Meszároš) - Ondrášek, Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Procházka, Mráz (67. Hajník) - Zoubele (86. Zachariáš), Strnad, Szabo, Holub (46. Cigánek) - Klinka, Tatanašvili. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: