Hlavní obsah

Sparťané pálili vlajku sešívaných, letěla také láhev

PRAHA

Policie v souvislosti s dnešním fotbalovým derby pražských "S" zadržela čtyři lidi: tři fanoušky ještě před utkáním, dalšího z příznivců Sparty odvedli policisté hned po zápase. Kamery na stadiónu jej zachytily, jak v sektoru hostů zapaluje zábavní pyrotechniku. Řekl to mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Článek

Další ze zadržených fanoušků letenského klubu podle policie hodil skleněnou lahví po příznivcích domácího celku. Lahev údajně použil i fanoušek Slavie, za terč si prý ale vybral policisty.

Zápasu předcházel pochod asi tří stovek fanoušků Sparty z náměstí Míru. Ještě předtím na náměstí stoupenci týmu z Letné spálili šálu svého tradičního rivala.

Pohyb fanoušků obou klubů monitoruje policie od rána. Pro případ mimořádné situace jsou v záloze připraveni policisté z antikonfliktního týmu, kteří mají předcházet sporům, a speciální pořádkové jednotky. Na klid a pořádek dohlíží i jízdní policie, psovodi se služebními psy a pyrotechnici.

Problémy s fanoušky měla policie před a po derby pražských "S" letos v dubnu. Tehdy zadržela 13 příznivců Sparty, většinou kvůli narušení veřejného pořádku, když se snažili vyprovokovat potyčku s fanoušky Slavie.

Reklama

Související témata: