Hlavní obsah

Dobyli Eden, a tak Hubník s Kušnírem vyrazili na Štiřín jako králové

PRAHA

Nemohli holdovat žádným oslavám, protože hned po derby vyrazili na Štiřín, aby se ještě v pondělí večer připojili k fotbalové reprezentaci. Obránci Roman Hubník a Ondřej Kušnír však nemusejí ničeho litovat. Se Spartou v derby dobyli Eden a vítězství na Slavii je pro ně nejlepším dopinkem před kvalifikačním dvojzápasem národního týmu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Kušnír (vlevo) si hlídá slávistu Šenkeříka.

Článek
Fotogalerie

Noční Prahou netáhli, protože v Edenu se sbalili a odjeli na sraz reprezentace. Sparťanské obránce Romana Hubníka a Ondřeje Kušníra však výhra v derby může hřát během celého srazu. „My hned odjíždíme, ale jinak jsou oslavy na místě. Kluci si to zaslouží,“ usmíval se Hubník.

Jak už se stalo v poslední době tradicí, patřil stoper i na Slavii k nejlepším hráčům Sparty. „Venku jsme zatím jen čtyřikrát remizovali, takže je moc důležité, že jsme konečně urvali tři body. Hlavně pro psychiku mužstva před reprezentační přestávkou,“ liboval si Hubník.

„Měl by to být velký zlom k lepšímu. Vyhráli jsme největší zápas v republice, navíc na hřišti soupeře. Teď to jen budeme muset potvrdit doma v příštím utkání proti Českým Budějovicím,“ přidával se Kušnír.

Právem spoléhali na standardky

Oba reprezentanti dostali roli v jediné gólové akci derby. Kušnír přinutil po Kaloudově přímém kopu tísněného Ragueda hlavičkovat na vlastního brankáře, Vaniak předvedl akrobatický zákrok a Hubník legračně padl na zem, aby měl skórující Wilfried při dorážce co nejvíc místa a svého spoluhráče nenastřelil. „Věděli jsme, že Slavia má při standardkách problémy. Jsem rád, že toho Bony využil,“ líčil Hubník.

Letenským tak vyšel důležitý bod taktického plánu. „Opravdu jsme se připravovali na to, že Slavia je při standardkách zranitelná. A důležité bylo, že Luboš Kalouda je kopal moc dobře,“ dodával Kušnír.

Po roce oplátka za těžkou porážku

Sparta tak po roce vrátila rivalovi krutou porážku 1:4 z Letné. „Jako odplatu to nebereme. To už je zapomenuté, od té doby se navíc v obou mužstvech spousta hráčů vyměnila,“ připomínal Hubník. „V kabině jsme se o tom loňském derby nebavili. A já tehdy ani ne nastoupil,“ přizvukoval Kušnír.

Zatímco Hubník už v reprezentaci odehrál tři zápasy a Belgii dal dokonce gól, jeho kolega odjel na sraz jako úplný nováček. Měšec se zápisným však prý nepřibalil. „Ani nevím, kolik se platí. Oni mi to včas řeknou,“ usmál se Kušnír.

Reklama

Související témata: