Hlavní obsah

Necid Slavii z Moskvy sleduje: Chybí jí střelec, tvrdí její bývalý kanonýr

Jak symbolicky to z jeho úst zní, když forvard moskevského CSKA mluví o tom, že jeho dřívějšímu zaměstnavateli Slavii v současné chvíli chybí hlavně gólový útočník. Byl to totiž právě Necid, který na podzim roku 2008 vsítil jedenáct ligových gólů a výrazně tím pomohl sešívaným k obhajobě titulu, než odešel v lednu tohoto roku do Ruska. "Slavii pořád sleduji, s klukama si volám," prozradil Necid.

Článek

Nyní jste do Česka zavítal na závěrečné dva kvalifikační duely reprezentace. V jaké formě vás z moskevského CSKA zápasy proti Polsku a Severnímu Irsku zastihnou?

Určitě v dobré. Pod novým trenérem Junade Ramosem hraji většinou v základní sestavě. Cítím, že mi věří. Je to kvalitní trenér. Po svém příchodu hned změnil tréninky, jídelníček.

Co se mu nelíbilo na jídelníčku, který vám určil jeho předchůdce Zico?

Teď máme například po každém tréninku připravené ovoce. Zicovi bylo v podstatě jedno, co jíme, a tak si někteří s radostí dávali třeba majonézu.

Jak se vůbec projevila změna na trenérském postu na výkonech týmu?

Nám se do té doby moc nedařilo. Když přišel Juande Ramos, hned jsme vyhráli se Samarou. Potom jsme sice podlehli v Lize mistrů Wolfsburgu, ale nato jsme zase vyhráli městské derby s Dinamem.

V lize přesto nyní pár kol před koncem ligy zaujímáte čtvrtou příčku, to asi pro vedení klubu není úplně uspokojivé...

To asi ne, ale ještě pořád zbývá do konce sezóny odehrát nějakých šest zápasů. Může se stát ledacos a když navíc vyhrajeme ty nejbližší duely, můžeme se posunout ještě výš.

Vy jste se svými výkony ve vaší první sezóně v Rusku jinak spokojený?

Doufám, že příští sezóna bude ještě lepší. V té letošní se mi podařilo v lize pětkrát skórovat, jednou jsem dal gól v Ruském poháru a jednu branku i v Superpoháru.

V Lize mistrů vás za dva týdny čeká souboj se slavným Manchesterem United, jak se těšíte na tento duel?

Souboje v Lize mistrů jsou snem každého malého kluka. Je to něco fantastického. Co se týče Manchesteru United, tomu jsem jako malý fandil. Obdivoval jsem Scholese, práci kouče Fergusona a v poslední době mě uchvacoval Ronaldo.

Vraťme se ještě k vašemu dřívějšímu zaměstnavateli Slavii, která v poslední době výsledkově nijak nezazářila. Sledujete její výkony?

Na derby proti Spartě jsem samozřejmě koukal. Kluci měli celý zápas převahu, bohužel dostali gól, na který odpovědět nedokázali. Co se týče Slavie obecně, každý víkend ji samozřejmě sleduji. Pořád se zajímám, co se v ní děje. Volám si s klukama.

Co podle vás Slavii nyní nejvíc trápí?

Slavii chybí góly. Nyní má Šenkeřík na kontě čtyři, a to je málo. Škoda, že se jim teď nedaří soupeře válcovat, jako jsme to v závěrečných minutách zápasů dělali my. Věřím, že když teď strhnou dva zápasy i výhrou 1:0, tak to pak zase půjde.

Reklama

Související témata: