Hlavní obsah

Obě pražská derby budou mít dohru u disciplinární komise

Obě pražská derby budou mít dohru u disciplinární komise fotbalového svazu. Ta si ve čtvrtek na své příští zasedání předvolala trenéra Sparty Jozefa Chovance i zástupce Slavie a Bohemians Praha.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec (druhý zleva) - ilustrační fotografie

Článek

Chovanec byl v derby v Edenu vykázán na tribunu a čeká ho disciplinární řízení. To bylo zároveň zahájeno i se Slavií za vhození předmětu do hřiště.

"Komise si vyžádala záznam z přenosu České televize, aby objasnila okolnosti týkající se vykázání trenéra Sparty a chování diváků v okolí lavičky hostujícího týmu. Pozván byl i čtvrtý rozhodčí zápasu Jaroslav Bílek, aby upřesnil, co se v technické zóně a v jejím okolí dělo," uvedl v prohlášení mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Kvůli zajištění pořadatelské služby stanou za týden před komisí také zástupci Bohemians Praha a hlavní pořadatel strahovského utkání tohoto klubu s Bohemians 1905. Oba znesvářené celky se přou, kdo zavinil to, že se fanoušci hostů nemohli včas dostat do hlediště.

Oprávněnost startu některých hráčů

Disciplinární šetření však čeká i Bohemians 1905. Komise totiž bude na základě podnětu Bohemians Praha zkoumat oprávněnost startu některých hráčů vršovického klubu.

V druhé lize dostala Vlašim za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání s Karvinou pokutu 20 000 korun. "Došlo k verbálnímu napadení delegáta zápasu a pořadatelská služba nezasáhla dostatečně důrazně a včas," uvedl Kolář.

Jedno utkání nesmí hrát vyloučený Peter Mičic z Dukly Praha, za čtyři žluté karty pak dostali stejný trest Radek Görner ze Zlína, Václav Zapletal z Opavy, Jan Kalabiška z Vlašimi, Pavel Karlík z Ústí nad Labem a Aimen Belaid ze Sparty B.

Reklama

Související témata: