Hlavní obsah

Kanonýr Koller do Slavie? Nesmysl, tvrdí hráč i šéf sešívaných Doležal

PRAHA

Objevil se v Čechách, před sobotním oficiálním rozloučením s reprezentací trénoval u Botiče a hned se vynořilo moře spekulací, že nejlepší kanonýr v historii české, resp. československé fotbalové reprezentace Jan Koller zakotví po skončení angažmá v ruské Samaře ve Vršovicích. Nikoli ale u klokanů, ale ve Slavii. „Nesmysl, vůbec jsme o Kollerovi nejednali,“ utnul veškeré dohady generální ředitel Slavie Petr Doležal. "Není to pravda," přitakal samotný Koller.

Článek

Přestupová bomba v Edenu nevybuchne, šestatřicetiletý kanonýr do pražské Slavie nepřijde. Ač se v zákulisí o možném Kollerově přestupu do mistrovského celku v poslední době hodně spekulovalo, žádný návrh smlouvy pro hráče v tuto chvíli na stole neleží. „O tom opravdu nic nevím. Teď mě zajímají aktuální problémy, které v klubu máme,“ nechal se slyšet Doležal. A budoucnost?  „Až do lednového přestupního období nekoukám,“ dodal.

V Samaře končí, do Slavie ale nepůjde

Generální ředitel sešívaných však nepopírá, že by na Kollera nemohla v nejbližších týdnech přijít řeč. „Je to hráč, který má samozřejmě obrovské kvality a já si ho moc vážím, protože je to člověk, jenž má charakter. Možné je všechno, ale dosud jsme se o něm vůbec nebavili,“ opakoval pro Sport.cz Doležal.

Koller veškeré informace o námluvách se Slavií rovněž resolutně popřel. "Není to pravda, i když v těchto dnech se opravdu jedná o tom, kde bych mohl dál hrát. Na konci listopadu končí mé půldruhého roku trvající angažmá v Samaře a o jeho prodloužení nemůže být řeč. Odloučení bylo příliš dlouhé, chci být s rodinou," nechal se slyšet Jan Koller po pátečním tréninku s fotbalisty Bohemians 1905.

Návrat do Monaka Dina láká

Ani u Botiče ovšem nezakotví, i když nikdy netajil, že klokani jsou klubem jeho srdce. "Fandil jsem jim jako kluk, od nás ze Smetanovy Lhoty jsem jezdil na jejich zápasy a kdybych se měl někdy v budoucnu do některého českého klubu vrátit, pak právě do Bohemky," nechával se vždycky slyšet Koller.

Teď ovšem na návrat do Čech nemyslí. Už proto, že jeho žena Hedvika s dcerami Hedvikou a Kateřinou žijí v Monaku, kde "Dino" půldruhého roku hrával. "Starší dcera Hedvika tam navíc začala chodit do školy, takže pro mě by bylo nejlepší zakotvit někde poblíž Monaka. V šestatřiceti si už ovšem člověk vybírat nemůže," přiznal Koller koketující s myšlenkou na agažmá v prvoligovém Nice či třetiligovém Cannes.

V sobotu loučení, v neděli odlet

Před sobotním kvalifikačním duelem s Polskem se Jan Koller na letenském stadiónu oficiálně rozloučí s reprezentací, v neděli odlétá zpátky do Ruska. "Jedna zkušenost mně stačila, takže mě vůbec nenapadlo, že bych se měl do nároďáku na poslední zápasy ještě vracet," potvrdil, že ani o symbolických minutách na rozloučenou s reprezentačním dresem neuvažoval.

Reklama

Související témata: