Hlavní obsah

Zelenku zlákalo zahrát si v jednom týmu se Švancarou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Lákalo ho zahrát si v jednom týmu s Petrem Švancarou. I to byl jeden z důvodů, proč si fotbalový záložník Lukáš Zelenka vybral po návratu z belgického Westerlo za nové působiště tým Slovácka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka (vpředu). Archivní foto

Článek

„Přitom jsme se předtím se Švancim skoro vůbec neznali. Já jsem ale věděl, že jsme podobnými typy hráčů a mohli bychom si rozumět i mimo hřiště. To se záhy potvrdilo, padli jsme si do noty,“ usmívá se třicetiletý Zelenka, který do Uherského Hradiště zamířil i kvůli fantastickým fanouškům. „O tom, že jsem tady podepsal dvouletou smlouvu, však samozřejmě rozhodlo hlavně korektní a rychlé jednání funkcionářů Slovácka. Vím, že tady jsou pro fotbal zapálení lidé. A to, že jsem musel jít dolů s platem, není pro mě až tak důležité. Vždyť peníze nejsou všechno. Na rozdíl od Westerlo snad budu hrávat pravidelně,“ je přesvědčen.

Někdejší trojnásobný reprezentant nastoupil k premiérovému duelu za Slovácko proti Ostravě se sedmičkou na dresu, kterou nosil už před lety ve Spartě. „Jsem na ni zvyklý. Mám radost, že byla volná,“ pochvaluje si.

Se svým výkonem v prvním utkání byl Zelenka docela spokojen. „Na zápas s Baníkem ale samozřejmě nebudu vzpomínat v dobrém. Vždyť jsme nezískali navzdory výborné první půli ani bod,“ mrzí ho. Je si jist, že moravský tým disponuje kvalitním kádrem. „Musíme rozhodně co nejrychleji poskočit ze čtrnáctého místa v tabulce první ligy podstatně výš. Peťovi Švancarovi už vypršel trest, s ním budeme ještě silnější,“ vyhlíží už příští střetnutí na hřišti Bohemians 1905.

Přestože je z prostředí na Slovácku nadšen, celou rodinu sem nepřestěhuje. „Zůstane v Praze. Děti tam chodí do školky a třetího potomka s manželkou čekáme. Budou za mnou ale často do Hradiště dojíždět. Už to nebudou mít tak daleko jako předtím do Belgie,“ těší Zelenku.

Reklama

Související témata: