Hlavní obsah

Reprezentační zklamání zkusí napravit liga, Sparta hostí Budějovice

Po reprezentačním týdnu, který definitivně rozhodl o tom, že následující mistrovství světa v Jihoafrické republice bude příští rok bez české účasti, se na domácích trávnících opět rozjede první liga. Fotbalovou radost se pokusí jako první v 11. kole rozdat Příbram a Teplice, v sobotu se odehrají ještě duely mezi Spartou a Českými Budějovicemi, do Ostravy pak zavítá Liberec. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bony Wilfried (druhý zprava) se raduje se spoluhráči Sparty z branky

Článek

Když se pražská Sparta s Českými Budějovicemi utkala naposledy, byl z toho debakl Jihočechů 0:5 a následné odvolání trenéra Pavla Tobiáše. To se událo ve středu. Den poté, co se obě mužstva utkala v prvním zápase 4. předkola Ondrášovka Cupu. Podobný výsledek by rádi letenští jistě zopakovali i v sobotu na vlastním trávníku. Proti sobě se jim však postaví tým s novým trenérem Jaroslavem Šilhavým.

„Myslím, že úterní pohárové vítězství v Českých Budějovicích nebude mít na sobotní zápas žádný vliv. Obě mužstva budou hrát v úplně jiných sestavách, u nás je to dáno zejména zdravotním stavem hráčů. Já osobně považuji po minulých střetnutích s tímto soupeřem nadcházející utkání za velice důležité. V posledním vzájemném ligovém duelu na našem stadiónu jsme hráli devadesát minut do plných, utkání skončilo 0:0 a naši fanoušci neodcházeli spokojení,"řekl pro klubový web trenér domácích Jozef Chovanec, jemuž ve čtvrtek disciplinární komise udělila pokutu deset tisíc korun za vykázání na tribunu při zápase v derby.

Ostrava hostí Liberec

Čtvrtá Ostrava je na tom nyní bodově v tabulce stejně jako Sparta. Svěřenci kouče Miroslava Koubka tak v duelu proti Liberci mají v případě zaváhání týmu z Letné šanci posunout se na třetí příčku. „Slovan nemá tolik bodů, jak býval zvyklý, ale v poháru uspěl a po přestávce přijede k nám psychicky vyčištěný. Hra Liberce vůbec špatná nebyla, v Jablonci nebo Teplicích odehrál tým smolné zápasy, doma suverénně zdolal Slovácko. Známe liberecké přednosti, což je skvělá přechodová fáze díky sprinterům v útoku, ale víme i o nedostatcích,“ zhodnotil sílu soupeře ostravský trenér Koubek.

Ještě před těmito dvěma duely otevře kolo souboj mezi Příbramí a Teplicemi. Severočeši se alespoň do pondělka mohou vyhoupnout do čela ligové tabulky, pokud na půdě příjemného překvapení podzimu nezaváhají. Teplice si naposledy poradily s Libercem po výhře 2:0, Příbram naopak vyšla bodově naprázdno v Brně.

Kulič před jubilejním 300. ligovým zápasem

To v Mladé Boleslavi s výsledky mužstva rozhodně vedení klubu být spokojeno nemůže. Svěřenci kouče Dušana Uhrina mladšího prohráli v desátém kole v Jablonci 0:1 a z možných třiceti bodů získali pouhých dvanáct. Nyní se Středočeši pokusí chytit na Bohemians Praha, kteří mají na poslední České Budějovice náskok jediného bodu. Ke svému jubilejnímu třístému ligovému startu se může v domácím dresu postavit útočník Marek Kulič.

Olomouc - Brno živě na Sport.cz 

Olomouc již nepoznala radost z vítězství v posledních devíti ligových utkáních a fotbalisté Brna by byli rádi, kdyby na Andrově stadiónu domácí tuto sérii prodloužili. „Byli bychom rádi, aby s tou sérií ještě jedno kolo počkali,“ nechal se na klubovém webu slyšet trenér týmu z moravské metropole Miroslav Beránek. „Situace našeho soupeře není dobrá, ale my se musíme dívat sami na sebe. V týdnu jsme se hodně věnovali ofenzivě a přechodové fázi, doufám, že to ukážeme i v zápase. Chceme v Olomouci uspět,“ dodal brněnský kouč. Zápas můžete sledovat živě na Sport.cz od 17:00 na adrese tp://fotbal.sport.cz/fotbal/primy-prenos/.

Ve Vršovicích se čeká velký návrat Petra Švancary v dresu Slovácka. Šikovný útočník nesměl za úder loktem soupeře nastoupit v šesti zápasech, a tak se dočká až nyní v duelu na půdě Bohemians 1905. „Švancara je na českou ligu nadstandardní hráč, musíme ho ale uhlídat. Určitě něco v hlavě mám, ale nechám si to pro sebe. Nejen, že se umí pomazlit s balonem, ale naučil se i bojovat a hrát pro mužstvo. Každopádně na něj nemá cenu hrát osobní obranu, ale nějak si s ním určitě poradíme,“ prozradil kouč domácích Pavel Hoftych.

Sešívaní si naposledy připsali historicky první ligovou prohru na stadiónu v Edenu, když v derby podlehli Spartě 0:1. Ještě předtím však svěřenci kouče Karla Jarolíma utrpěli před vlastními diváky debakl 1:5 v Evropské lize od francouzského Lille. „Nemůžeme si dovolit další bodové ztráty, chceme v Kladně odehrát lepší zápas než na jaře. Mimo hru je Milan Černý, problémy s kolenem má také Láďa Volešák, ale už se nám uzdravil Zdeněk Šenkeřík," poznamenal kouč hostů Karel Jarolím.

Jedenácté kolo zakončí pondělní duel mezi prvním Jabloncem a Viktorií Plzeň.

Program 11. kola fotbalové ligy:
Sobota:
16:00Příbram - Tepliceon-line
18:00Sparta - České Budějoviceon-line
18:15Ostrava - Liberecon-line
Neděle:
16:00Mladá Boleslav - Bohemians Prahaon-line
17:00Olomouc - Brnoon-line
17:00Bohemians 1905 - Slováckoon-line
17:00Kladno - Slaviaon-line
Pondělí:
17:30Jablonec - Plzeňon-line

Reklama