Hlavní obsah

Sparta senzačně ztratila dva body s Budějovicemi, ligu vedou Teplice

PRAHA

V úterý vyhráli fotbalisté Sparty v Českých Budějovicích ve 4. kole Ondrášovka Cupu 5:0, v sobotním 11. ligovém kole nyní na Letné domácí s tím samým soupeřem uhráli jen bod za remízu 1:1. Sparťané při vedení 1:0 spálili spousty brankových příležitostí, a tak si poslední tým ligy pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým připisuje cenný skalp. Teplice vyhrály v Příbrami 3:0 a dostaly se do čela tabulky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Českých Budějovic oslavují gól na Spartě

Článek
Fotogalerie

Sparta si v sobotním klání proti Českým Budějovicím ušila z ostudy kabát. Nad týmem, který v úterý ve 4. kole Ondrášovka Cupu přehrála jasně 5:0, vedla na Letné již ve 12. minutě zásluhou Wilfrieda 1:0. Domácí mohli vzápětí navýšit skóre zásluhou Kušníra, Vacka, či znovu Wilfrieda, ovšem ani jednu z šancí sparťané v gól přetavit nedokázali.

Jako blesk z čistého nebe potom přišla akce ze 79. minuty, kdy čerstvý muž na trávníku v hostujícím dresu Hudson napálil po zemi míč, který se od vzdálené tyče odrazil za záda bezmocného brankáře Blažka. V závěrečném náporu už domácí jihočeského gólmana Kučeru překonat nedokázali

Teplice si zastřílely v Příbrami

Příbram mohla jít na domácím trávníku proti teplickému výběru do vedení jako první. Domácí Klesa však svým pokusem nechal jen vyniknout gólmana Severočechů Tomáše Grigara. Hned vzápětí se potvrdilo známé nedáš dostaneš, když skákavý míč na druhé straně dokázal v gól přetavit Jakub Mareš.

Ten samý hráč si dokázal velice dobře naběhnout po hodině hry i na centr ze strany, který hlavou poslal za domácího brankáře Krbečka. Konečnou podobu výsledku dal v 83. minutě hostující veterán Pavel Verbíř. Teplice se tak po výhře 3:0 dostaly na první místo tabulky, kde mohou setrvat do příštího kola, pokud v pondělní dohrávce Jablonec na vlastním trávníku neporazí Plzeň.

Další ligovou prohru utrpěl Liberec, který odjel s prázdnou ze stadiónu ostravkého Baníku. Na Bazalech totiž viděli diváci jen jeden gól. K potěše domácích fandů jej vsítil v 55. minutě Tomáš Mičola, jenž zužitkoval přihrávku od Martina Lukeše.

Program 11. kola fotbalové ligy:
Sobota:
Příbram - Teplice 0:3 (0:1)on-line
Branky: 34., 60. Mareš, 83. Verbíř.
Sparta - České Budějovice 1:1on-line
Branky: 12. Wilfried - 79. Hudson
Ostrava - Liberec 1:0on-line
Branka: 55. Mičola
Neděle:
16:00Mladá Boleslav - Bohemians Prahaon-line
17:00Olomouc - Brnoon-line
17:00Bohemians 1905 - Slováckoon-line
17:00Kladno - Slaviaon-line
Pondělí:
17:30Jablonec - Plzeňon-line

Reklama