Hlavní obsah

VIDEO: Mareš s Verbířem sestřelili Příbram

PŘÍBRAM

Dvaadvacetiletý útočník Teplic Jakub Mareš připravil fotbalistům Příbrami dvěma góly první prohru na domácím trávníku, třetí trefu hostů přidal v závěru Pavel Verbíř. Tepličtí potvrdili pověst nejúspěšnějšího týmu ligy na hřištích soupeřů a od začátku sezóny nepoznali hořkost porážky.

Článek

Jako první ohrozili branku soupeře po půl hodině domácí, ale pokus Klesy Grigar vyrazil. Záhy udeřilo na straně druhé. Mareš dostal v šestnáctce balón mezi stopery, otočil se s ním a Krbeček na jeho přízemní střelu k tyči neměl nárok. Jinak to nebyl fotbal nic moc. Příbram se snažila, ale kromě několika rohů neměla nic.

Chvíli po přestávce mohli domácí prohrávat o dva góly. Mahmutovič si narazil míč s Verbířem, šel sám na branku a Příbram mohla děkovat Krbečkovi, který bosenského útočníka v tutovce vychytal. A zanedlouho vyboxoval i dalekonosný pokus Vidličky.

I za hustého deště hosté dominovali zápasu a v 60. min. šli do dvougólového vedení. Zcela volný Verbíř si na pravé straně zpracoval dalekonosný pas Lukáše, odcentroval a Marešovi stačilo změnit směr míče lehkou tečí hlavou.

Netrvalo dlouho a svou druhou tutovku v zápase spálil Mahmutovič. Příbram se snažila o zvrat, ale při šanci Klesy podržel svůj tým Grigar a Rodrigues pálil z dorážky nepřesně. Dál už to ze strany domácích byla jen křeč, poslední ránu do vazu jim zasadil technickou střelou výborně hrající Verbíř.

Příbram - Teplice 0:3 (0:1)
Branky: 34. a 60. Mareš, 83. Verbíř. Rozhodčí Adam, žluté karty: Vigeda - Klein, Vachoušek (oba Tepl.), Diváci: 2300.
Příbram: Krbeček - Šmejkal, Müller, J.Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer (77. Videgla), Huňa - Dort (57. Nohýnek), Rodrigues (73. Pilík).
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Ljevakovič (81. Stožický), Klein, Vachoušek - Mahmutovič (89. Kalivoda), Mareš (75. Vondrášek).

Reklama

Související témata: