Hlavní obsah

VIDEO: Sparta po derby ztratila, nedokázala porazit poslední Jihočechy

PRAHA

Nový trenér Jaroslav Šilhavý uspěl s fotbalisty Českých Budějovic hned ve svojí premiéře. Proti Spartě dopadl mnohem lépe než jeho předchůdce Tobiáš, který se po úterním pohárovém debaklu 0:5 musel poroučet. Letenské sice uklidnil rychlý gól Wilfrieda, další šance však zahodili, a tak po vyrovnávací trefě Hudsona trestuhodně ztratili další body.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Bony Wilfried oslavuje svůj gól.

Článek

Zapomenout na trápení v podzimních domácích zápasech a potvrdit poslední výhru v Edenu. To byl cíl Letenských v utkání s rozklíženými Jihočechy. Jako první ho začal plnit právě muž, který jediným gólem rozhodl derby. Rychlou kombinaci po pravém křídle stačil ještě zkušený Hunal, jehož nový kouč Šilhavý vrátil do budějovické sestavy, stačil odvrátit na roh. Ten však rozehrál Zeman přesně, nejvýš vyskočil Wilfried a gólovou hlavičkou potvrdil, že je letenským hrdinou posledních dnů.

Kdo čekal, že na vlastní půlce hluboko zakopaní Jihočeši otevřou po brzy inkasovaném gólu hru, šeredně se spletl. Vědomi si úterního debaklu 0:5, asi si hosté říkali, že pořád není tak zle... Sparta tak mohla dál útočit a Holenda po další standardce hlavičkoval vedle. Pravdou je, že Budějovičtí alespoň párkrát vyrazili po křídle rychle vpřed. Nebylo z toho však nic a pak třeba během jediné minuty inkasovali žlutou kartu Doležal i Hunal.

Také po přestávce dávali hosté najevo, že vyznávají destrukci a faulování. Sparta toho však nedokázala využít a pořád měla k dobru jen ošidný jednogólový náskok. Kucka hlavičkoval po rohu nad, dvě šance zahodil Vacek a v 73. minutě nedokázal trefit prázdnou branku ani střelec Wilfried.

Pražané toho hořce litovali, protože střídající Hudson po minutě na hřišti vletěl do sparťanské šestnáctky, opřel se do míče a střelou od tyče do sítě vyrovnal. Sparta tak ztratila zápas, který se snad ani ztratit nedal...

Sparta Praha - České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Wilfried - 79. Hudson. Rozhodčí: Franěk - Ubias, Vysloužil. ŽK: Kalouda, Kucka - Doležal, Hunal, Jarabica. Diváci: 5522.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kalouda, Vacek, Kucka, Zeman (77. Prudnikov) - Holenda (46. Kadlec), Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Hunal (74. Krob), Žižka - Mezlík (78. Hudson), Doležal, Černák, Dolejš - Ondrášek (49. Sedláček), Meszároš. Trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: