Hlavní obsah

Postihy budou, ujistil nazlobený Chovanec po dalším kolapsu Sparty

PRAHA

Dělají vše pro to, aby stejně jako loni již po podzimu ztratili reálnou naději na mistrovský titul. Fotbalisté Sparty zatím pouze jednou dokázali vyhrát dva ligové zápasy po sobě. A tohoto trendu se sveřepě drží. Takže místo toho, aby se po výhře v derby na Slavii konečně rozjeli, hned v nejbližším zápase zase ztratili body domácí remízou s posledními Českými Budějovicemi...

Článek

Jako by něco tušil. A tak i po vítězném derby a vysokém pohárovém vítězství 5:0 v Českých Budějovicích vyslal trenér Jozef Chovanec ke svým ovečkám důrazné varování. Marně. „Cítím, že u některých hráčů došlo od začátku sezony ke kvalitativnímu růstu. Ovšem u některých naopak cítím výkonnostní pokles. Týká se to především mladších kluků, kteří dostali šanci. S tím vůbec nejsem spokojený a budu vyžadovat lepší přístup k fotbalu,“ avizoval kouč Sparty.

„Někteří hráči měli velkou příležitost se probojovat do základní sestavy a ne úplně ji využili. Vyžadovali jsme, aby zvyšovali konkurenci a nebylo tomu tak. Věřím, že v závěru podzimu mi hráči dají šanci, abych je vyslal na hřiště. Protože obráceně už to nebude…“ dodával těsně před ligovým duelem s Jihočechy.

Koučova trpělivost je u konce

Ať už myslel kohokoliv, jeho tým v sobotu znovu zkolaboval. Po klokanech a Plzni doma ztratil body i s posledními Českými Budějovicemi. A nic mu nebylo platné, že čtyři dny před tímto duelem stejného soupeře snadno rozcupoval 5:0...

„Postihy budou. Nejde totiž jen o remízu s Jihočechy. Nestalo se nám poprvé, že po úspěšném výsledku přišlo větší sebevědomí, než jaké kvalitě mužstva odpovídá,“ naznačil znovu Chovanec, že jeho trpělivost je pomalu u konce.

Hráči však mohou jeho láteření těžko odporovat. „Co víc jsme si mohli přát. Brzy jsme vedli, jenže pak jsme si celý první poločas koledovali. Nejvíc nám chyběl pohyb. Všichni jsme ve stojáku, tak se fotbal hrát nedá,“ přiznával nový člen národního týmu Ondřej Kušnír.

Střelec Wilfried smutným hrdinou

Chvíli nahoře, chvíli dole. To je i případ letenského hrdiny Bonyho Wilfrieda. Vítězným gólem porazil Slavii, brzy se trefil i proti Jihočechům, jenže pak byl schopen netrefit prázdnou branku a hosté brzy vyrovnali... „Ani já nevím, proč se nám proti slabším soupeřům nedaří. Po Slavii jsme samozřejmě měli porazit také Budějovice, šancí jsme si připravili dost.“

Mimochodem, útočník z Pobřeží slonoviny po zápase popřel zprávy, že uvažuje o českém občanství, aby mohl případně nastoupit za českou reprezentaci. „To je asi sranda, ne? O tom já nic nevím,“ kroutil hlavou Wilfried.

Reklama