Hlavní obsah

Olomouc deklasovala Brno, Boleslav střížkovské Bohemians, vyhrála i Slavia

PRAHA

Fotbalisté Mladé Boleslavi protrhli v 11. kole české nejvyšší soutěže šestizápasovou sérii bez výhry, když na vlastním trávníku porazili střížkovský celek Bohemians Praha 4:2. Ještě větším rozdílem skončilo utkání na Hané, kde Olomouc porazila Brno 5:0. Tři body si za vítězství 2:0 odvezli z Kladna i hráči Slavie. Celek Bohemians 1905 naopak podlehl doma Slovácku 0:1.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Daniel Rossi z Olomouce (vlevo) se raduje s Rudolfem Otepkou z branky. (ilustrační foto)

Článek

V Mladé Boleslavi bylo v nedělním odpolední k vidění nečekaných šest branek. Domácí, vědomi si tristní bilance šesti posledních zápasů bez výhry prohrávali od 39. minuty, kdy se trefil nepokrytý Jeslínek. Talentovaný útočník Středočechů Jan Chramosta však ještě do přestávky vyrovnal.

Po změně stran otočil skóre zápasu Sylvestre, jenž se nemýlil z pokutového kopu nařízeného po faulu Macháčka. Ten navíc viděl za nedovolený zákrok červenou kartu, a musel tak jít předčasně do sprch. Když se v pětašedesáté minutě trefil Rajnoch, vypadalo to, že domácí dotáhnou utkání bez problémů do úspěšného konce. Andronic po kvalitní kombinaci snížil skóre opět na rozdíl jednoho gólu. Konečné slovo měl v Boleslavi však domácí Poláček, jenž technicky překonal hostujícího gólmana Beláně a stanovil tak konečné skóre na 4:2

Olomouc rozdrtila Brno

Kdo by se byl nadál, že třináctá Olomouc na vlastním trávníku vyprovodí Brno po debaklu 5:0. K tomu na Andrově stadiónu dopomohl dvěma góly útočník Michal Ordoš. O zbylé tři branky se postarali Šultes, Petr a Hořava. Hanáci se tak po zisku tří bodů přiblížilo středu tabulky, když po jedenácti zápasech získali deset bodů.

Utkání na Kladně bylo v režii slávistického útočníka Naumova. Makedonský forvard se trefil dvakrát a kouči Karlu Jarolímovi tak naznačil, že by se v základní jedenáctce sešívaných mohl oběvovat častěji. Po sobotním zaváhání Sparty proti Českým Budějovicím se tak slávisté bodově dotáhli na svého letenského rivala. A díky skóre ho přeskočili na čtvrté místo v tabulce.

Podle představ naopak nevyšel duel domácím fotbalistům Bohemians 1905, kteří doma podlehli Slovácku 0:1. Kouč Pavel Hoftych před duelem nabádal své svěřence, že musí dobře pohlídat útočníka hostů Petra Švancaru, jenž se vrátil po šestizápasovém disciplinárním trestu. Jediným střelcem utkání se však nestal špílmachr Švancara, nýbrž jeho zkušený spoluhráč Michal Kordula.

Program 11. kola fotbalové ligy:
Sobota:
Příbram - Teplice 0:3 (0:1)on-line
Sparta - České Budějovice 1:1on-line
Ostrava - Liberec 1:0on-line
Neděle:
Mladá Boleslav - Bohemians Praha 4:2on-line
Branky: 45. Chramosta, 51. Sylvestre z pen., 65. Rajnoch, 82. Poláček - 39. Jeslínek, 67. Andronic.
Olomouc - Brno 5:0on-line
Branky: 9., 53. Ordoš, 38. Šultes, 42. Petr, 85. Hořava.
Bohemians 1905 - Slovácko 0:1on-line
Branka: 71. Kordula
Kladno - Slavia 0:2on-line
Branka: 14., 78. Naumov
Pondělí:
17:30 Jablonec - Plzeňon-line

Reklama