Hlavní obsah

Mareš: Snajpr ve stříbrných kopačkách

Jan KrůtaPrávo

Jako chladnokrevný zabiják si na fotbalovém trávníku počínal v Příbrami útočník Teplic Jakub Mareš. Vzal si nové stříbrné kopačky, dvěma góly sestřelil soupeře a výrazně přispěl k výhře 3:0. Teď si užívá vedení v tabulce. "Je to pěkné, ale pořád ještě není odehraná ani polovina ligy. Když to takhle vydrží po třicátém kole, budeme si to neskutečně užívat," řekl v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalisty Teplic Jakuba Mareše z gólu

Článek

Proč jste se rozhodl vzít si na zápas stříbrné kopačky?

Vyzkoušel jsem je jednou na tréninku a seděly mi. Kluci v kabině sice říkali, že jsou strašné, ale dal jsem v nich dva góly. Když se to povede i doma s Boleslaví v příštím kole, tak si koupím zlaté...

Dal jste někdy v jednom utkání dva góly?

V lize to bylo poprvé. Tajně jsem pomýšlel i na hattrick, ale v závěru už jsem toho měl plné zuby. V týdnu jsem byl nemocný a už jsem měl docela těžké nohy. Proto jsme se s trenérem dohodli na střídání.

Která z těch branek byla důležitější?

Asi ta první, která zařídila naše vedení. Trefil jsem to trochu se štěstím. Zpracoval jsem si balón, jen jsem si ho špičkou přehodil a byl jsem rád, že to zapadlo k tyči.

Děkoval jste po vaší druhé trefě Verbířovi za parádní centr?

Když jsem viděl, že bude centrovat, okamžitě jsem běžel na přední tyč. Posadil mi balón přesně na hlavu a stačilo mi hojen líznout.

Co říkáte na excelentní výkony šestatřicetiletého Verbíře?

Je doslova úžasné, jaký v jeho věku předvádí fotbal. I díky jemu jsme tam, kde jsme. Je to vůdce v kabině i na hřišti a doufám, že mu jeho skvělá forma ještě dlouho vydrží.

Teplice jsou minimálně do pondělka první v tabulce. Jak se vám na to dívá?

Pěkné to je, ale pořád ještě není odehraná ani polovina ligy. Když to takhle vydrží po třicátém kole, budeme si to neskutečně užívat.

Jaká je největší zbraň současného týmu Teplic?

Minulý ročník všichni říkali, že máme dobrou obranu, ale hrajeme prakticky bez útoku. Teď snad všem dokazujeme, že to máme vyvážené. Jediné, co mě mrzí, je to, že na nás nechodí doma moc lidí. Vždyť fotbal se hraje hlavně pro ně. Doufám, že je naší atraktivní hrou do ochozů zase přilákáme.

Reklama

Související témata: