Hlavní obsah

VIDEO: Klokani duel nováčků nezvládli, prohráli doma se Slováckem

PRAHA

Klokani se v domácím Ďolíčku těžko prosazují. To potvrdil také zápas dvou nováčků Gambrinus ligy, v němž fotbalisté Bohemians 1905 podlehli Slovácku 0:1. Bojovný a vyrovnaný zápas spěl pomalu k remíze, v 72. minutě však rozhodl Kordula. Hosté tak v důležitém duelu posílili své naděje na záchranu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Kaufman z Bohemians 1905

Článek
Fotogalerie

Pět ligových zápasů sehrálo Slovácko bez svého potrestaného kanonýra Švancary. Získalo během nich jen jeden bod a nevstřelilo ani gól... Nebylo tedy divu, že před duelem nováčků vzhlíželo k návratu své hvězdy jako ke spasení. Navrátilec určitě netušil, jak brzy se stane veřejným nepřítelem číslo jedna.

Již ve 4. minutě si Švancara poležel na zemi po zákroku Bartka. Diváci poprvé tleskali střele Škody zdálky a opakovaným pokusům Jindřiška z přímých kopů. V 17. minutě je nadzvedl vzdušný souboj Švancary s Jindřiškem, z něhož domácí obránce odpadl s krvácející ránou v obličeji. Od té doby se stal útočník Slovácka terčem nadávek domácích fanoušků a nic mu nepomohlo, že se o něj klokani v létě zajímali. Dostal naloženo i od soupeře, takže během krátké doby Švancara dvakrát znovu ležel na trávníku.

Dříve však odpadl zraněný Lukáš Zelenka, který musel už ve 28. střídat, takže z jeho očekávané spolupráce se Švancarou nebylo nic. Hosté se pak dožadovali penalty, když Štohanzl stáhl Racka, hrálo se však dál. Slovácko bylo v závěru poločasu živější, ale Cléber z rychlého brejku neuspěl.

Také druhý poločas byl urputnou bitvou o každý metr hřiště. Domácí zahrozili střelami Štohanzla a Rychlíka, na gól to ovšem bylo pořád málo. K tomu se dopracovali až hosté. Po kombinaci Švancary s Rackem pálil Valenta a Sňozík s námahou vyrazil míč na roh. Po něm založil Švancara další akci, na jejímž konci byla gólová hlavička Korduly. Ten zápas rozhodl, protože Pražané už zareagovat nestihli.

Bohemians 1905 - Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 72. Kordula. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Čecháček. ŽK: Škoda - Urbánek. Diváci: 5748.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Bartek (79. Luděk Zelenka), I. Hašek (66. Ibragimov), Hrdlička, Štohanzl - Kaufman (72. Dian), Škoda. Trenér Pavel Hoftych.
Slovácko: Vašek - Randa, Struhár, Němčický, Urbánek - Racko, Lukáš Zelenka (28. Valenta), Kordula, Cléber - Chmelíček (59. Ondřejka), Švancara (87. Abrahám). Trenér Josef Mazura.

Reklama

Související témata: