Hlavní obsah

VIDEO: Sigma se probudila a poprvé doma vyhrála

OLOMOUC

Hanáci se po devíti zápasech bez vítězství konečně probudili, hráli parádní, nátlakový fotbal a zoufalé Brno to odneslo pořádným výpraskem. „Všichni jsme nesmírně šťastní, že jsme nepříznivou sérii ukončili. Chci poděkovat všem, kteří v posledním týdnu vytvářeli pozitivní atmosféru i fanouškům, co nás v pátek přišli podpořit na trénink, neboť především díky tomu se nám povedlo černou můru zlomit,“ tvrdil viditelně šťastný olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

Článek

Sigma začala hodně ofenzivně, ale první se mohli radovat hosté poté, co si Rabušic chytře zaběhl za domácí obranu. V koncovce však brněnský útočník trestuhodně selhal a bránu netrefil. Za šest minut přišel za to trest. Šultés si na pravé straně pohrál s Dřížďalem, perfektně našel na malém vápně zcela volného Ordoše a ten z blízka nezaváhal.

Hanáci dál tlačili a vytvářeli si i šance. Skórovat mohli Hubník, Hořava a Dreksa, ale gólman Bureš čaroval a držel tak svůj tým stále ve hře. Jen však do 38. minuty. V té vyrazil centr Onofreje k Šultésovi a ten, ač stál skoro na brankové čáře, míč usměrnil do sítě. Do přestávky Bureš kapituloval ještě jednou, když neměl na ránu Petra, kterého ideálně uvolnil Ordoš.

Skvěle Sigma vstoupila i do druhé půle. Důrazný Hubník v 53. minutě sebral míč Lirovi, přesně přihrál Ordošovi a ten si do puntíku zopakoval situaci z úvodu zápasu. Pak sice domácí výrazně polevili, ale i tak se gólově prosadili ještě jednou, když se z hranice šestnáctky trefil přesnou přízemní střelou k tyči Hořava.

„Domácí byli jasně lepší a vyhráli zaslouženě. Neproměněná šance v úvodu předznamenala naši hru,“ stroze prohlásil kouč Brna Miroslav Beránek.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Brno 5:0 (3:0)
Branky: 9. a 53. Ordoš, 38. Šultes, 43. Petr, 85. Hořava. Rozhodčí: Damková - Dobrovolný, Kovařík. Bez ŽK. Diváci: 3456.
Olomouc: Lovásik - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Petr (64. Štěpán), Hořava, Janotka, Hubník (80. Otepka) - Ordoš, Šultes (71. Bajer). Trenér: Psotka.
Brno: Bureš - Dřížďal, Križko, Dvorník, Sus (46. Červinek) - Mareček, Dostálek (46. Šural), Polách, Lira (64. Léo) - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: