Hlavní obsah

VIDEO: Další loket Švancarovi prošel, a tak mohl špásovat s Naďou Urbánkovou

PRAHA

Chystali se na něj, ale stejně ho neuhlídali. „Petr Švancara je na české poměry opravdu výjimečný. Nemá cenu na něj hrát osobní obranu, ale nějak si s ním určitě poradíme,“ plánoval Pavel Hoftych, trenér fotbalistů Bohemians 1905. Jenže útočník Slovácka klokany doběhl. Vymyslel další kulišárnu a stál v duelu ligových nováčků u zrodu Kordulovy vítězné trefy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Švancara (vlevo) ze Slovácka v souboji s Markem Niklem z Bohemians 1905.

Článek

Šest zápasů nesměl hrát kvůli trestu za faul loktem. A sotva se v Ďolíčku na hřiště vrátil, Petr Švancara hned způsobil krvavý šrám také Josefu Jindřiškovi. „Neudělal to schválně. Švanci si dal přede mě tělo a asi loktem mě nechtěně trefil,“ uznal obránce Bohemians 1905.

„Jsem rád, že to tak bere Pepa i celá Bohemka. Já už to viděl zase černě... Nevím, jestli mám přísahat i na své děti, ale opravdu v tom nebyl úmysl,“ dušoval se útočník Slovácka.

Fanoušci klokanů mu ovšem nic nedarovali a začali nadávat. „Byly v tom emoce a já jsem emotivní hráč. Prožívám to a lidi to také potřebují. Mám to rád, i když mi nadávají ‚Švancaro, ty jsi hovado‘. U Ďolíčku jsem bydlel, takže vím, že tady je pravá fotbalová atmosféra,“ líčil Švancara.

Schovat se u praporku, to je kumšt

Sám sice gól nedal, přesto stál u zrodu jediné trefy zápasu, když klokany zaskočil fikaně rozehraným rohem. „Šel jsem pozdravit rozcvičujícího se Luďka Zelenku, který v Bohemce moc nenastupuje, a podařilo se mi zašít u praporku. Křikl jsem tedy na Naďu Urbánkovou (obránce Urbánka - pozn. red.), ať rychle rozehraje. Ona mi opravdu nahrála, já odcentroval, Němčický balon krásně prodloužil a Kordula rozhodl. Bojovali jsme a máme tři body,“ zubil se šprýmař Švancara.

„Ještě ráno jsme se na jejich standardky připravovali, protože víme, že Švanci pořád vymýšlí nějaké ‚capiny‘. Byli jsme nachystaní na roh ze druhé strany, kluci si ještě mezi sebou něco vysvětlovali a on se nám schoval. Byl v tom samozřejmě kus nekoncentrovanosti a inkasovaný gól je pro nás hodně krutým trestem, protože zápasu by víc slušela remíza,“ litoval trenér klokanů Pavel Hoftych.

Švancara je zkrátka po téměř dvouměsíční pauze bez fotbalu zase na koni. „Vyhrát v Praze, to je pro Brňáka nejkrásnější pocit. Kometa jedem!“ halekal výřečný útočník v útrobách vršovického stadiónu.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 23. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 21. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 22. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice