Hlavní obsah

Večeřa je novým sportovním ředitelem fotbalistů Brna

BRNO

Novým sportovním ředitelem prvoligových fotbalistů Brna se stal Karel Večeřa. Ve funkci nahradil Miroslava Beránka, jenž se bude věnovat pouze práci trenéra prvoligového týmu.

Článek

Pro čtyřiapadesátiletého Večeřu to bude premiéra v této roli. Dosud působil ve fotbale jako hráč a později trenér. "Představy o své nové funkci mám. Ale bude to ze začátku nezvyklé, celý život jsem trénoval. Mám možnost prodat svoje zkušenosti. V Jihlavě i Ostravě jsem vnímal i záležitosti kolem fotbalu," uvedl na dnešní tiskové konferenci Večeřa, který trénoval v nejvyšší soutěži třikrát Brno a také Drnovice, Jihlavu a naposledy do poloviny letošního dubna Baník Ostrava.

Večeřův nástup do funkce sportovního ředitele se zrodil v noci na dnešek po debaklu Brna 0:5 v Olomouci. Původně v pátek jednal Večeřa s vedením klubu o nabídce na místo šéfa skautingu. Po prohře v Olomouci mu však trenér Miroslav Beránek nabídl svou funkci sportovního ředitele, kterou převzal v průběhu léta po odchodu Radka Běláka.

"Chtěl jsem klubu v této funkci pomoci, řada věcí v práci s mládeží se povedla. Ale práce přibývalo a něco jsem šidil. Když přišel fotbalový odborník Večeřa, tak jsem to přivítal," uvedl trenér sedmého týmu tabulky.

Většinový majitel klubu Roman Pros přiznal, že na spojení funkcí trenéra a sportovního ředitele není Brno připraveno. "Na poslední tiskové konferenci jsem tuto variantu představoval jako vytoužený model. Nevylučuji, že se k němu někdy vrátíme. Tím, že přišel Večeřa, se ale nabídla jiná možnost," řekl Pros.

Praxe podle ředitele klubu Pavla Mokrého ukázala, že je potřeba vrátit se k osvědčené variantě. "Beránek nebyl schopen bez dalšího štábu lidí obě funkce zvládnout. Zahájili jsme etapu přebudovávání nejen mužstva, ale i vedení klubu. Vyžádá si to určitou dobu. Máme horizont dvou až tří let. Za tím si stojíme a pokud se nám záměr nepovede, tak tady nemáme co dělat," prohlásil bývalý šéf ČMFS.

Reklama

Související témata: