Hlavní obsah

Olomoucké dresy z Evropské ligy koupili fanoušci za 72 000 korun

Devatenáct dresů fotbalistů Sigmy Olomouc, které měl klub připraveny na domácí souboj s Evertonem v Evropské lize, má nové majitele. Fanoušci za ně v internetové aukci zaplatili celkem 72 000 korun, které půjdou na dobročinné účely. Největší tahanice byla o dres talentovaného mladíčka Tomáše Hořavy. Jeho cena se vyšplhala až na 14 550 korun, což je nejvyšší výtěžek z jedné aukce v historii olomouckého webu, uvedl klub na svých internetových stránkách.

Foto: ČTK/AP

Olomoucký Rudolf Otepka musel podobně jako jeho spoluhráči nastoupit proti Evertonu v bílých dresech.

Článek

Dres středového záložníka Hořavy nakonec putuje do rukou fanouška s přezdívkou robertsigmak. Na stříbrný stupínek se vyšplhal dres Michala Ordoše. Uživatel pod jménem Max za něj nabídl 6050 korun. Třetí nejdražší byl trikot Brazilce Daniela Rossiho, za nějž nabídl fanoušek 5650 korun.

Podle marketingového manažera klubu Miroslava Raka měly modré dresy poněkud zvláštní osud. "Ještě v předvečer zápasu čekaly v šatně na místech hráčů. Hosté z Anglie však dorazili pouze s černými dresy a francouzští rozhodčí nepochopitelně rozhodli v neprospěch Sigmy, která musela přes noc připravit bílou sadu dresů. Modré tudíž zůstaly netknuty," uvedl Rak.

Zájem fanoušků ho mile překvapil. "Věřil jsem, že prodáme všechny dresy, ale osobně jsem čekal tak poloviční výtěžek," řekl.

Velkorysost fanoušků je dobrou zprávou i pro Nadaci Malý Noe. "Peníze věnujeme na projekt Pokojíček, jehož cílem je zlepšit prostředí dětem v dětských domovech v Olomouckém kraji," uvedl mluvčí nadace Pavel Vysloužil. Nadace pro děti nakupuje například hračky, nový nábytek či hradí úpravy interiérů.

Dresy budou předány 27. října ve VIP prostorách Androva stadiónu. Noví majitelé je převezmou přímo od hráčů. V listopadu se mohou zúčastnit i benefičního koncertu v sále olomoucké Reduty.

Reklama

Související témata: